Και άλλα άσχημα νέα
εμφανίζονται για το Apple Music Lossless σήμερα με την έλλειψη υποστήριξης στα HomePods και στο HomePod mini. Τώρα και τα ηχεία της Apple δεν θα είναι συμβατά.  

Η απουσία υποστήριξης του Apple Music Lossless για το HomePods προστίθεται μετά τα AirPods, AirPods Pro και AirPods Max. Και τα τρία ζεύγη ακουστικών και πάλι δεν είναι συμβατά . Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό λόγω του Bluetooth. Τα AirPods χρησιμοποιούν τον κωδικοποιητή AAC για Bluetooth, ενώ η προσφορά Lossless της Apple Music χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή ALAC. Όμως, στην περίπτωση του HomePod, η σύνδεση γίνεται μέσω Wi-Fi.

Αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένα φωτεινό σημείο: τα HomePods και το HomePod mini θα μπορούν να απολαμβάνουν χωρικό ήχο. Αυτό ισχύει επίσης για τα AirPods, για αυτό το θέμα.

Η Apple ανακοίνωσε την προσφορά του Lossless Audio εχθές το απόγευμα. Θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό ήχου για να ακούσετε πραγματικά μια διαφορά μεταξύ της τρέχουσας ποιότητας (AAC 256 Kbps), Lossless (16 bit / 44,1 kHz ή 24 bit / 48 kHz) και Hi-Res (24 bit / 192 kHz).

Αυτή η προσφορά θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών. Πράγματι, η Apple θα συμπεριλάβει την υπηρεσία χωρίς απώλειες στις υπάρχουσες συνδρομές της Apple Music.