Η πανδημία
Covid-19 φαίνεται πως ανακάμπτει στο Βιετνάμ . Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν ορισμένες εταιρείες σε περιοχές που επλήγησαν πάλι από τον ιό… συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων της Foxconn και της Luxshare , δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple

Έτσι, οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται στις βιομηχανικές ζώνες Van Trung, Quang Chau, Dinh Tram και Song Khe-Noi Hoang πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν. Η Foxconn και η Luxshare διαθέτουν εργοστάσια στο Van Trung και το Quang Chau.

Για την Apple, αυτά σαφώς δεν είναι καλά νέα αφού τα εργοστάσια αυτών των δύο προμηθευτών θα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένα στην παραγωγή προϊόντων με επικεφαλής (ειδικά το iPhone). Η Luxshare δεν σχολίασε την απόφαση των αρχών, ενώ η Foxconn δείχνει σχετική εμπιστοσύνη: "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αντίκτυπος είναι ελάχιστος στις επιχειρήσεις μας στο Βιετνάμ" . Σημειώνουμε το ίδιο ότι η έλλειψη συστατικών καθώς και η επιδημία αναπήδησης σε πολλές χώρες αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα ορισμένων προϊόντων. Η κυκλοφορία του MacBook Pro mini-LED θα αναβληθεί επομένως, το iPad Pro mini-LED έχει ανησυχίες σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ τα προσωρινά κλεισίματα των ινδικών εργοστασίων Wistron και Foxconn επηρεάζουν την τοπική παραγωγή των iPhone.