«Το HomePod και το HomePod mini χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τη μορφή AAC για να εξασφαλίσουν εξαιρετική ποιότητα ήχου. Η υποστήριξη για lossless έχει προγραμματιστεί σε μελλοντική ενημέρωση λογισμικού », λέει η Apple. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε ήταν διαθέσιμη η εν λόγω ενημέρωση.

Η Apple ανακοίνωσε την Apple Music Lossless νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η προσφορά θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο, χωρίς επιπλέον κόστος. Ο ήχος Lossless ξεκινά με 16 bit / 44,1 kHz και μπορεί να φτάσει έως και 24 bit / 48 kHz. Θα υπάρξει ακόμη και προσφορά Hi-Res 24-bit / 192 kHz, χωρίς επιπλέον κόστος.

Κατά την κυκλοφορία, οι κάτοχοι του HomePod θα απολαύσουν χωρικό ήχο Dolby Atmos, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μια ενημέρωση για να έχει το Apple Music Lossless. Η Apple δεν έχει πει ακόμα αν θα είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη επιλογή ...

Από την άλλη πλευρά, όπως είδαμε νωρίτερα , δεν θα υπάρχει η Apple Music Lossless για AirPods, AirPods Pro και AirPods Max. Αυτό εξηγείται από τη χρήση Bluetooth που δεν έχει επαρκές εύρος ζώνης για υποστήριξη χωρίς απώλειες. Στην περίπτωση του HomePod, η σύνδεση γίνεται μέσω Wi-Fi.