Το Twitter αρχίζει να εμφανίζει το αναδυόμενο παράθυρο που ρωτά τους χρήστες σε iOS 14.5 ή μεταγενέστερη έκδοση εάν θέλουν την παρακολούθηση των διαφημίσεων. Είναι σε ισχύ από την ενημέρωση της εφαρμογής 8.65, διαθέσιμη για μερικές ώρες τώρα.  

Το μήνυμα δεν μπορούσε να είναι σαφέστερο. Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να καταλάβουν ότι επιτρέποντας την παρακολούθηση του επιτρέπει να συνεχίσει τη συλλογή δεδομένων. Αυτό οδηγεί σε στοχευμένες διαφημίσεις που βασίζονται σε μεμονωμένα γούστα. Στη συνέχεια έρχεται το μεγάλο μπλε κουμπί "Συνέχεια". Πατώντας το, εμφανίζεται το αναδυόμενο παράθυρο της Apple.

Οι χρήστες έχουν την επιλογή: "Ζητήστε από την εφαρμογή να μην παρακολουθεί τις δραστηριότητές μου" ή "Να επιτρέπεται". Η επιλογή του πρώτου δεν θα κρύψει ξαφνικά τις διαφημίσεις στην εφαρμογή κοινωνικού δικτύου. Θα υπάρχουν πάντα. Ωστόσο, αυτές δεν θα εξατομικευτούν, καθώς το Twitter δεν θα έχει πλέον πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα σας.

Αυτή η ιστορία παρακολούθησης διαφημίσεων ισχύει από το iOS 14.5. Η Apple δίνει στους χρήστες λίγο περισσότερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής. Μπορούν έτσι να αρνηθούν την παρακολούθηση για καλύτερη εμπιστευτικότητα. Το Twitter πήρε λίγο χρόνο εδώ για να ενεργοποιήσει το σύστημα που πρότεινε η Apple, αλλά τώρα είναι πραγματικότητα.

Το αναδυόμενο παράθυρο είναι υποχρεωτικό για όλες τις εφαρμογές που συλλέγουν δεδομένα. Ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχουν όπως το Facebook και Instagram