Μετά τη σύνδεση ενός λογαριασμού Mercedes με το όχημα, οι συνδρομητές της Apple Music θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 75 εκατομμύρια τραγούδια, χιλιάδες λίστες αναπαραγωγής και καθημερινές επιλογές από ειδικούς της μουσικής σε όλο τον κόσμο. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να πουν "Hey Mercedes" χρησιμοποιώντας τον βοηθό φωνής του MBUX από το χειριστήριο του τιμονιού ή απευθείας στην οθόνη για να ζητήσουν αναπαραγωγή τραγουδιών, άλμπουμ, λίστες αναπαραγωγής ή ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ενσωμάτωση της Apple Music θα είναι διαθέσιμη σε MBUX για νέους κατόχους C-Class και S-Class από αυτόν τον μήνα και για κατόχους EQS αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Οι τρέχοντες κάτοχοι C-Class και S-Class εξοπλισμένοι με την τελευταία γενιά MBUX θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση της Apple Music μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης αργότερα φέτος.

Η Mercedes-Benz είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει ενσωματωμένη την Apple Music στα αυτοκίνητά της. Η πρώτη ήταν η Porsche και χρονολογείται από το 2019 .