Η ιδέα ήταν να προσφέρουμε στους πελάτες μια ολοκληρωμένη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης που θα ενσωματώνει δεδομένα που συλλέγονται από το iPhone και το Apple Watch. Οι πελάτες (και συνεπώς οι ασθενείς εδώ) θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με γιατρούς που απασχολούσε η Apple στις δικές της κλινικές. Ο στόχος ήταν να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία με τη μορφή συνδρομής στην Apple, η οποία θα παρείχε φροντίδα και συνεχή παρακολούθηση, ιδίως χρησιμοποιώντας δεδομένα από συσκευές πελατών.

Μια ομάδα της Apple πέρασε μήνες προσπαθώντας να καταλάβει πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα υγείας και ευεξίας που συλλέχθηκαν από χρήστες για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η ομάδα αποφάσισε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα ήταν να παρέχει τη δική του ιατρική υπηρεσία.

Ένα πρόγραμμα υπηρεσιών υγείας στην Apple

Το 2017, η Apple άνοιξε δύο κλινικές κοντά στην πανεπιστημιούπολη της στο Cupertino. Ο Δρ Sumbul Desai του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέλαβε αυτό το έργο. Το έργο και η ομάδα του Sumbul Desai δέχτηκαν κριτική από υπαλλήλους της Apple. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ορισμένοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων στελεχών μεσαίου επιπέδου, επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο η μονάδα του γιατρού αποθαρρύνει τα κρίσιμα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι η μονάδα παρείχε ανακριβή δεδομένα απόδοσης. Αυτό έγινε το 2019.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Sumbul Desai δοκίμασε μια εφαρμογή που ονομάζεται HealthHabit με υπαλλήλους της Apple. Έπρεπε να συνδέσει άτομα με κλινικούς μέσω συνομιλίας και να τους ενθαρρύνει να θέσουν προκλήσεις για την υγεία τους. Η εφαρμογή αντιμετώπισε χαμηλό αριθμό ενδιαφερόμενων και εγγραφών, με τους μισούς χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή τον Μάιο να μην εγγραφούν. Οι δυσκολίες της εφαρμογής έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των δεδομένων που συλλέγονται.

Η απάντηση της Apple

Ταυτόχρονα, ο Τζεφ Ουίλιαμς, ο δεξιός άνθρωπος του Τιμ Κουκ, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το 91% των ασθενών με την κλινική της Apple με την πιο σοβαρή υπέρταση του σταδίου 2 έχουν προχωρήσει σε ένα πιο υγιές ή φυσιολογικό στάδιο. Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η στατιστική που ανέφερε ο Τζεφ Ουίλιαμς αφορούσε ένα εσωτερικό πρόγραμμα και όχι ένα προϊόν. Προσθέτει επίσης ότι πολλές από τις αξιώσεις στο άρθρο της Wall Street Journal "βασίζονται σε ελλιπείς, ξεπερασμένες και ανακριβείς πληροφορίες." Αλλά η εφημερίδα διατηρεί την έκδοσή της ακομη.