Όπως είναι, οι εφαρμογές έχουν όριο ανεξάρτητα από το πόσο RAM υπάρχει στη συσκευή. Για παράδειγμα, το iPad Pro M1 με μνήμη RAM 16 GB δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τους πόρους του, γνωρίζοντας ότι το iPadOS 14 το περιορίζει σε 5 GB μνήμης RAM ανά εφαρμογή . Με τα iOS 15 και iPadOS 15, η κατάσταση αλλάζει.

Σε ένα νέο έγγραφο , η Apple λέει ότι η νέα ρύθμιση θα ειδοποιήσει το iOS ή το iPadOS ότι μια εφαρμογή "ενδέχεται να έχει καλύτερη απόδοση, ξεπερνώντας το προεπιλεγμένο όριο μνήμης " . Η τεκμηρίωση του προγραμματιστή δεν λέει ακριβώς πόσο επιπλέον RAM είναι κατάλληλη για μια εφαρμογή.

Η πρόσθετη μνήμη RAM σε iOS 15 και iPadOS 15 θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για "μεγάλες" εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορούμε να αναφέρουμε εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο ή εφαρμογές που επιτρέπουν την επεξεργασία φωτογραφιών. Μπορείτε να περιμένετε καλύτερη συνολική απόδοση και γρηγορότερο χρόνο εκτέλεσης ανάλογα με την εργασία. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου οι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την καινοτομία για να δουν αν η απόδοση θα είναι πραγματικά διαφορετική σε καθημερινή βάση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο, ώστε εμείς, οι χρήστες, να μπορούμε να επωφεληθούμε από το νέο κέρδος. Αυτό εξηγείται από την ανάγκη να έχουμε iOS 15 / iPadOS 15 και ιδιαίτερα από συμβατές εφαρμογές. Οι προγραμματιστές δεν μπορούν ακόμη να υποβάλουν εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τις νέες δυνατότητες στο iOS 15 στο App Store.