Έτσι, με τα iPhone 6s και γενικά μέχρι το iPhone X, το FaceTime χάνει τη λειτουργία πορτρέτου και τον χωρικό ήχο, το Πορτοφόλι δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως κλειδί αυτοκινήτου, σπιτιού, ξενοδοχείου ή γραφείου, δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν οι Χάρτες. Δεν προσφέρει διαδραστικό κόσμο, εξαιρετικά - Λεπτομερείς πόλεις ή συναρπαστική καθοδήγηση για περπάτημα, η λειτουργία Live Text εξαφανίζεται, το Siri δεν μπορεί να επεξεργαστεί αιτήματα εκτός σύνδεσης, η τοπική ή συνεχής υπαγόρευση είναι γεμάτη και η εφαρμογή Weather δεν προσφέρει πλέον τις νέες κινούμενες οθόνες.

Άλλες λειτουργίες δεν είναι πλέον διαθέσιμες από ορισμένα μοντέλα iPhone που κυκλοφόρησαν μετά το iPhone 6s. Για παράδειγμα, η δυνατότητα ανάλυσης σταθερότητας αγοράς απαιτεί τουλάχιστον ένα iPhone 8 και ο χωρικός ήχος με την παρακολούθηση κεφαλής ξεκινά με το iPhone 7.

Με άλλα λόγια, το iOS 15 επεκτείνεται στα iPhone 6s, αλλά σε περιορισμένη έκδοση. Το ίδιο ισχύει γενικά για τις διάφορες γενιές του iPad με το iPadOS 15.