Η Apple παρουσίασε το iOS 15 αυτήν την εβδομάδα και αποδεικνύεται ότι πολλές δυνατότητες υπάρχουν ήδη χάρη στο jailbreak. Οι χρήστες που επιθυμούν μπορούν επομένως να παραμείνουν στο iOS 14 και να έχουν λίγο πολύ μια παρόμοια εμπειρία. 

Το iOS 15 είναι εμπνευσμένο από αυτές τις τροποποιήσεις του jailbreak για ακομη μια φορά

- Η "συγκέντρωση" είναι ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν τους... περισπασμούς. Μπορούν έτσι να ορίσουν έναν τρόπο ώστε να μην ειδοποιούνται για ορισμένες εφαρμογές. Το παρόμοιο  tweak για αυτήν τη λειτουργία του iOS 15 ονομάζεται PureFocus .

- Η Apple επέστρεψε τη διεπαφή για ειδοποιήσεις, ιδίως με στρογγυλεμένες γωνίες. Tweaks όπως το Quart και το Velvet παρέχουν μια παρόμοια εμπειρία.
 

- Μια νέα δυνατότητα σάς επιτρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε ορισμένες ειδοποιήσεις παρά σε άλλες. Για συσκευές jailbroken, υπάρχει το Contacy tweak που είναι παρόμοιο στην ιδέα.

- Το iPad έχει πλέον το δικαίωμα σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Το ίδιο πράγμα υπάρχει χάρη στο jailbreak και είναι με το LPMPad tweak


- Το Safari εμφανίζει τώρα ένα πλέγμα κατά την προβολή ανοιχτών καρτελών. Το GridTab προσφέρει την ίδια εμπειρία. Έχει δημιουργηθεί από… 2011.

- Το iOS 15 σας επιτρέπει να προβάλετε περιεχόμενο ιστού απευθείας από το Spotlight. Εάν έχετε μια συσκευή με jailbreak , μπορείτε να δοκιμάσετε το WebSpot .
 

- Το iOS 15 στέλνει μια ειδοποίηση εάν αφήσετε ένα αντικείμενο στο σπίτι (όπως ένα AirTag). Το Proximitus tweak προσφέρει σχεδόν την ίδια λειτουργία.

- Με το iPadOS 15, οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν widget σε όλη τη θέση στο iPad. Το Anywhere Widgets για iPad tweak προσφέρει την ίδια εμπειρία.

- Ο επιλογέας ημερομηνίας τροχού επιστρέφει στο Ημερολόγιο και το Ρολόι. Από την πλευρά του jailbreak, είναι δυνατό να το έχετε με το Date Picker - Wheels .

- Η βιβλιοθήκη εφαρμογών έρχεται στο iPad. Χωρίς να περάσετε από το iPadOS 15, μπορείτε να το αποκτήσετε τώρα με το App Library Enabler .

- Το iPadOS 15 παρέχει έναν τρόπο λήψης σημειώσεων ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή Notes. Οι προσαρμογές Libellum και Notepad προσφέρουν ένα παρόμοιο σύστημα.

- Με το iOS 15, ο μεγεθυντικός φακός επιστρέφει κατά την επιλογή κειμένου. Για χρήστες jailbroken, υπάρχει Magnifier .

- Οι χρήστες θα επωφεληθούν από μια αναφορά απορρήτου στο iOS 15, η οποία θα περιγράφει λεπτομερώς τις αιτήσεις πρόσβασης (φωτογραφίες, επαφές, τοποθεσία κ.λπ.) και άλλα στοιχεία. Το NetFence προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα, αν και είναι περισσότερο τείχος προστασίας από οτιδήποτε άλλο.

- Το Safari ενσωματώνει το σύστημα έλξης για ανανέωση. Το Pull To Refresh Safari υπάρχει και κάνει το ίδιο.

- Το iOS 15 ενσωματώνει ένα σύστημα για την ανάλυση μιας εικόνας για να μαντέψει τι υπάρχει και να παρέχει πληροφορίες στον χρήστη. Η εφαρμογή Iryss προσφέρει ένα ισοδύναμο τρόπο. Αυτή είναι σίγουρα μια εφαρμογή από το App Store, αλλά αναπτύχθηκε από ένα μέλος της κοινότητας του jailbreak (Florian Hebrard, ψευδώνυμο Ziph0n).