Ορισμένες νέες δυνατότητες του iOS 15 παρουσιάστηκαν πριν από την κεντρική παρουσίαση

Το iPadOS 15 (δηλαδή το iOS 15 στο iPad) θα ενσωματώσει ένα νέο σύστημα πολλαπλών εργασιών για να διευκολύνει τη χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή λειτουργία. Επίσης στο iPad, οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν widget όπου θέλουν στην Αρχική οθόνη.

Από την πλευρά των ειδοποιήσεων, η Apple ετοιμάζεται για αλλαγές που θα εφαρμοστούν τόσο στο iPhone όσο και στο iPad. Οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μια λειτουργία (οδήγηση, ύπνο, εργασία κ.λπ.) ώστε η συμπεριφορά των ειδοποιήσεων να ποικίλλει. Για παράδειγμα, μπορούμε να περιμένουμε ότι οι ειδοποιήσεις θα είναι διακριτικές εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία εργασίας ή οδήγησης. Τα banner των ειδοποιήσεων θα επωφεληθούν επίσης από μια νέα διεπαφή, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος αυτόματων λειτουργιών απάντησης μηνυμάτων.

Όσον αφορά το απόρρητο, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν έναν χώρο που θα επισημαίνει τον τρόπο χρήσης των δεδομένων από τις εφαρμογές. Φαίνεται ότι αυτό θα βασιστεί στις υπάρχουσες πολιτικές διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ως μέρος του iOS 14.5 .

Όχι πολλά όμως για το macOS 12, watchOS 8 και tvOS 15

Η Apple σκόπευε να αλλάξει τη διεπαφή της οθόνης κλειδώματος του iPhone και του iPad, αλλά ο κατασκευαστής θα αναβάλει αυτήν την καινοτομία φαίνεται μέχρι το επόμενο έτος. Μπορούμε να μαντέψουμε λογικά ότι θα έρθει με το iOS 16.

Εκτός από το iOS 15, το Bloomberg αναφέρει ότι οι αλλαγές για τα macOS 12, watchOS 8 και tvOS 15 θα είναι σχετικά μικρές συνολικά. Αυτό μπορεί τουλάχιστον να γίνει κατανοητό για Mac, γνωρίζοντας ότι το macOS Big Sur ήταν μια οπτική ενημέρωση .