Υπάρχει ένα σφάλμα στο επίπεδο του iPhone που είναι πολύ ενοχλητικό, καθώς αποκλείει εντελώς το Wi-Fi του τηλεφώνου. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση. 

Ο ερευνητής ασφαλείας Carl Shou ανακάλυψε ότι το iPhone δεν μπορεί πλέον να συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi καθόλου εάν έχει συνδεθεί σε δίκτυο με όνομα % p% s% s% s% s% n. Όλο το τμήμα του Wi-Fi δεν λειτουργεί πλέον, όπως και το AirDrop. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, το κουμπί αρνείται να ενεργοποιηθεί και ως εκ τούτου παραμένει απενεργοποιημένο.

Προφανώς, ένα τέτοιο όνομα δικτύου είναι κάτι παραπάνω από ύποπτο από την αρχή. Είναι απίθανο οι άνθρωποι να σκέφτονται να συνδεθούν σε αυτό. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να αναφέρετε αυτό το σφάλμα. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η Apple θα το διορθώσει σύντομα με μια ενημέρωση του iOS.

Γιατί αυτό το σφάλμα, ούτως ή άλλως; Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη εξήγηση. Αλλά μια θεωρία σχετίζεται με τη γλώσσα προγραμματισμού C και% n. Αυτό το στοιχείο σημαίνει ότι πρέπει να καταγραφεί ο αριθμός των γραμμένων χαρακτήρων.  

Το υποσύστημα του Wi-Fi φαίνεται να μεταδίδει το όνομα δικτύου Wi-Fi (SSID) χωρίς να το αναγνωρίσει σε μια εσωτερική βιβλιοθήκη iOS που εκτελεί μια λειτουργία που σχετίζεται με χαρακτήρες, προκαλώντας αυθαίρετη εγγραφή στη μνήμη και υπερχείλιση της buffer. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καταστροφή της μνήμης και το iOS κλείνει τη διαδικασία, η οποία απενεργοποιεί εντελώς το Wi-Fi για τον χρήστη.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα

Τι γίνεται αν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας έχει πέσει σε αυτό το σφάλμα και το Wi-Fi του iPhone σας έχει αποκλειστεί εντελώς; Πρέπει να γνωρίζετε ότι η επανεκκίνηση δεν αλλάζει τίποτα. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Αυτό θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στο Wi-Fi. Ωστόσο, προσέξτε... αυτή η ρύθμιση διαγράφει τη λίστα με όλα τα σημεία Wi-Fi με τα οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά με τον κωδικό πρόσβασης όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά σε αυτά.