Την περασμένη εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έστειλαν επιστολή στην Apple σχετικά με την επιβράδυνση του iPhone με τις πρόσφατες ενημερώσεις του iOS. υτές οι ενημερώσεις έχουν καταστρέψει σημαντικά τα iPhone των καταναλωτών, με αποτέλεσμα η ταχύτητα επεξεργασίας τους να πέφτει δραματικά και η μπαταρία τους να εξαντλείται γρηγορότερα, όπως αναφέρεται σε πολλά μέσα ενημέρωσης, τεχνολογίας και μη τεχνολογίας", ανέφερε ο σύλλογος σε δήλωση. Από την πλευρά μας, είχαμε αναφέρει περιπτώσεις επιβράδυνσης με το iOS 14.5.1 .

Οι ευρωπαίοι καταναλωτές δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν αυτό το θέμα με την Apple. Αλλά σε περίπτωση που η εταιρεία του Tim Cook δεν απαντήσει και δεν δώσει εξηγήσεις, τότε θα μπορούσε να υποβληθεί καταγγελία. Η ομάδα εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι αυτή η επιβράδυνση επηρεάζει τόσο τους χρήστες όσο και το περιβάλλον, "δημιουργώντας έναν σωρό ηλεκτρονικών αποβλήτων" όπως το θέτει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ευρω-καταναλωτές στοχεύουν την Apple και τα iPhone της. Η ευρωπαϊκή ένωση έχει ήδη επιτεθεί στον κατασκευαστή στο Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, καθώς η ιστορία του iPhone 6 επιβραδύνθηκε λόγω της εξασθενημένης μπαταρίας. Σημειώνει ότι οι υποθέσεις συνεχίζονται σε κάθε χώρα. «Έχουμε ήδη εκκρεμεί τέσσερις κατηγορίες δράσεων στην Ευρώπη και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ξανά αν είναι απαραίτητο. Από έναν ηγέτη της αγοράς όπως η Apple, περιμένουμε πολύ περισσότερη ευθύνη », λέει ο όμιλος.