Υπάρχουν ήδη επιλογές που επιτρέπουν τη διαγραφή των δεδομένων αυτόματα μετά από τρεις, 18 ή 36 μήνες. Και τώρα υπάρχει μια επιλογή (μη αυτόματη) για εκκαθάριση του ιστορικού αναζήτησης των τελευταίων 15 λεπτών στην εφαρμογή Google iOS. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε τη φωτογραφία τους επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Διαγραφή των τελευταίων 15 λεπτών". Προς το παρόν εμφανίζεται ένα μήνυμα που δείχνει: "Διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης του λογαριασμού σας Google ... Οι αλλαγές θα εμφανιστούν σύντομα"

Εάν δεν το γνωρίζετε, το Google συγχρονίζει το ιστορικό αναζήτησης μεταξύ διαφορετικών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό. Η διαγραφή των δεδομένων των τελευταίων 15 λεπτών στο iOS έχει επομένως αντίκτυπο σε άλλες συσκευές. Αυτό είναι χρήσιμο αν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση θέματος και δεν θέλετε το Google να το προσθέσει στα διαφημιστικά σας ενδιαφέροντα.

Στη διαδικασία αυτή, η Google ξεκινά μια νέα επιλογή, που σχετίζεται ακόμη με το ιστορικό αναζήτησης. Γίνεται δυνατή η προσθήκη ασφάλειας για να συμβουλευτείτε το ιστορικό στον λογαριασμό Google. Η επαλήθευση γίνεται με τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Google.