Η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 19% στον κόσμο. Οι πωλήσεις των smartphone Galaxy αυξήθηκαν κατά 15% από το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Xiaomi είναι επομένως δεύτερη φορά με μερίδιο αγοράς 17% και πωλήσεις 83%. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό και αυτή η εξέλιξη της την επέτρεψε να κλέψει τη δεύτερη θέση από την Apple.

Η Apple είναι τρίτη με μερίδιο αγοράς 14% και οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν μόλις 1%. Τα κορυφαία 5 ονόματα περιλαμβάνουν επίσης την Oppo και την Vivo που συνδέονται με μερίδιο αγοράς 10%. Η πρώτη είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 28%. Ήταν 27% για το δεύτερο. 

Η Canalys εξηγεί ότι η Xiaomi έχει δει κυρίως τις πωλήσεις της να αυξάνονται χάρη στις πολλές περιοχές. Στη Λατινική Αμερική, για παράδειγμα, σημειώθηκε αύξηση άνω του 300%. Αυτό ήταν αύξηση 150% στην Αφρική και 50% στη Δυτική Ευρώπη. Αλλά την ίδια στιγμή, η μέση τιμή των smartphone Xiaomi ήταν περίπου 40% της Samsung με το Galaxy της και 75% της Apple με τα iPhone της. Ως εκ τούτου, ο κινέζος κατασκευαστής επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις smartphones υψηλών προδιαγραφών, έτσι ώστε η μέση τιμή να αυξηθεί, ακριβώς όπως το εισόδημά της. Η Oppo και η Vivo έχουν τον ίδιο στόχο.

Η Apple ήταν ήδη στην πρώτη θέση

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί για τα επόμενα τρίμηνα, είτε για την Apple, Samsung, Xiaomi ή και άλλες. Η Apple, για παράδειγμα, ήταν ο πρώτος πωλητής smartphone το τέταρτο τρίμηνο του 2020 χάρη στο iPhone 12 . Η ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί φέτος όταν τα iPhone 13s διατίθενται για αγορά.