Η Apple αποφάσισε να αντιδράσει ενόψει των βίαιων καταιγίδων και πλημμυρών στη Δυτική Ευρώπη που επηρεάζουν ιδιαίτερα το Βέλγιο και τη Γερμανία. Ο Tim Cook ανακοινώνει ότι η Apple θα δωρίσει χρήματα για να βοηθήσει στην ανακούφιση των πληγέντων.

Μέσω ενός tweet , το αφεντικό της Apple ανακοίνωσε τη δωρεά για τις πλημμύρες στην Ευρώπη. «Είμαστε ολόψυχα με όλους εκείνους που πλήττονται από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Δυτική Ευρώπη. Η Apple θα δωρίσει για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης » , διαβάζουμε. Όπως συμβαίνει συχνά με την Apple, το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται. 


                                                         Στη Λιέγη στο Βέλγιο

Τα τελευταία νεα δείχνουν 128 νεκρούς στην Ευρώπη. Η χώρα που πλήττεται περισσότερο είναι η Γερμανία με 103 νεκρούς. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι ειναι αγνοούμενοι επίσης. Ο ισολογισμός θα μπορούσε φυσικά να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες πλήττονται επίσης, όπως και αρκετές περιοχές του Μάαστριχτ πλημμύρισαν επίσης και έπρεπε να εκκενωθούν. Το ίδιο ισχύει και στα δυτικά της Γαλλίας όπου ο κακός καιρός προκάλεσε πλημμύρες σε διάφορα τμήματα. Οκτώ γαλλικά διαμερίσματα βρίσκονται σε προειδοποίηση για κινδύνους πλημμύρας.