Η Apple δοκίμασε για πρώτη φορά την παραγωγή στο Βιετνάμ τον Ιούλιο του 2019 . Ήταν το Δεκέμβριο του ίδιου έτους όπου οι προμηθευτές της Apple για τα AirPods ζητούσαν χρηματοδότηση, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα.

Ωστόσο, η Nikkei αναφέρει σήμερα ότι η Apple αποφάσισε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των AirPods 3 στην Κίνα και όχι στο Βιετνάμ λόγω της αναστάτωσης που σχετίζεται με τον Covid-19. Η εταιρεία εξακολουθεί να ελπίζει να μεταφέρει περίπου το 20% της παραγωγής των νέων ασύρματων ακουστικών στο Βιετνάμ αργότερα.

Όλη αυτή η ιστορία έχει επίσης αντίκτυπο στην παραγωγή των MacBooks και iPads στο Βιετνάμ. Το έργο βρίσκεται σε παύση λόγω αυστηρότερων μέτρων ελέγχου των συνόρων στην Κίνα και το Βιετνάμ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη μηχανικών πόρων και μια ελλιπή αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Apple αποφάσισε αρχικά τη μετεγκατάσταση της παραγωγής μετά τη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η Apple, η Google και η Amazon έλαβαν όλα μέτρα για να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής στο Βιετνάμ. Η Google σκόπευε να παράγει το Pixel 5 στη χώρα στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά τα smartphone τελικά κατασκευάστηκαν στην Κίνα.