Επικοινωνία μεταξύ προγραμματιστών και χρηστών του App Store

Η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μεθόδους επικοινωνίας (όπως το email) για να ειδοποιούν τους πελάτες για τις μεθόδους πληρωμής που είναι διαθέσιμες εκτός εφαρμογών iOS. Ένας προγραμματιστής μπορεί έτσι να ενημερώσει τους χρήστες ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι πληρωμής και ότι αυτός που διέρχεται από τον ιστότοπό του είναι (δυνητικά) φθηνότερος. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε προσφορές χωρίς να περάσουμε από το App Store και το σύστημα πληρωμών της Apple. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να αποφύγουν την προμήθεια 15% ή 30% της Apple.

Υπηρεσίες όπως το Spotify ή το Netflix παρακάμπτουν ήδη την προμήθεια μη προσφέροντας τη δυνατότητα εγγραφής μέσω των εφαρμογών τους. Δεν μπορούσαν όμως να κατευθύνουν τους χρήστες στους ιστότοπούς τους. Εναπόκειται σε αυτούς να καταλάβουν πώς να βγάλουν μια συνδρομή.

Άλλες αλλαγές για το κατάστημα εφαρμογών Apple

Επιπλέον, η Apple ανακοινώνει ότι ο αριθμός των διαθέσιμων τιμών για προγραμματιστές για συνδρομές, αγορές εντός εφαρμογής και εφαρμογές επί πληρωμή θα επεκταθεί από κάτω από 100 δυνατότητες σε περισσότερες από 500. Οι προγραμματιστές διαμαρτυρήθηκαν για την ελάχιστη τιμή των 0,99 δολαρίων στην εφαρμογή Κατάστημα και η αδυναμία προσφοράς τιμών που δεν καταλήγουν σε 0,99 δολάρια / ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει.

Επίσης, η Apple θα διατηρήσει τη δυνατότητα για προγραμματιστές να ασκήσουν έφεση για την απόρριψη μιας εφαρμογής λόγω μεταχείρισης που θεωρείται αθέμιτη. Η Apple θα προσθέσει περιεχόμενο στον ιστότοπό της για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία προσφυγής.

Επιπλέον, ο κατασκευαστής θα δημοσιεύσει μια ετήσια έκθεση διαφάνειας βάσει δεδομένων από το App Store, η οποία θα παρέχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των εφαρμογών που απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους, του αριθμού των λογαριασμών απενεργοποιημένων πελατών και των προγραμματιστών, αντικειμενικά δεδομένα σχετικά με τα ερωτήματα και τα αποτελέσματα αναζήτησης και τον αριθμό των εφαρμογών που καταργήθηκαν από το App Store.

Δεν σταματά εκεί. Τα αποτελέσματα αναζήτησης του App Store θα συνεχίσουν να βασίζονται σε αντικειμενικά χαρακτηριστικά, όπως λήψεις, βαθμολογίες, συνάφεια περιγραφής και ενδείξεις συμπεριφοράς χρηστών. Η Apple θα διατηρήσει το τρέχον σύστημα αναζήτησης App Store για τουλάχιστον τρία χρόνια.

100 εκατομμύρια δολάρια για μικρούς προγραμματιστές

Τέλος, η Apple θα πληρώσει στους προγραμματιστές 100 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση της διαφοράς και τα χρήματα θα διανεμηθούν ως μέρος ενός μικρού ταμείου βοήθειας για προγραμματιστές. Οι προγραμματιστές μπορούν να διεκδικήσουν μεταξύ $ 250 και $ 30.000 ανάλογα με την ιστορική συμμετοχή τους στο App Store. Οι κατάλληλοι προγραμματιστές πρέπει να έχουν κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια ή λιγότερο μέσω του US App Store για όλες τις εφαρμογές τους κάθε ημερολογιακό έτος που είχαν λογαριασμό μεταξύ 4 Ιουνίου 2015 και 26 Απριλίου 2021, αριθμός που περιλαμβάνει το 99% των Αμερικανών προγραμματιστών. Περισσότερες πληροφορίες θα προκύψουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Απαιτείται επικύρωση

Η Apple πρέπει να περιμένει το πράσινο φως από τον δικαστή Yvonne Gonzalez Rogers που θα επικυρώσει ή όχι τις αλλαγές και θα δώσει τέλος στην τάξη. Αυτό το έφεραν Αμερικανοί προγραμματιστές. Επιπλέον, ορισμένα σημεία θα αφορούν μόνο Αμερικανούς προγραμματιστές (τουλάχιστον αρχικά). Αυτό θα ισχύει ιδίως για επικοινωνία μέσω e-mail για τις διάφορες τιμές εκτός του App Store.

Θα είναι αρκετές αυτές οι αλλαγές; Μάλλον όχι. Επειδή κατά την άφιξη, η Apple διατηρεί το μερίδιό της στα έσοδα, εξακολουθεί να απαγορεύει τις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής εντός εφαρμογών, εξακολουθεί να μην επιτρέπει στις εφαρμογές να ανακατευθύνουν τους χρήστες στους ιστότοπούς τους για να εγγραφούν, εξακολουθεί να απαγορεύει την πλευρική φόρτωση (εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς να περάσει από το App Store) και τρίτων App Store.