Υπάρχει μια καινούργια γκρίνια από την πλευρά ορισμένων υπαλλήλων της Apple που αποφάσισαν να ξεκινήσουν το κίνημα #AppleToo. Είναι σαν το κίνημα #MeToo και ο στόχος του είναι να συλλέξουμε ιστορίες από διαφορετικούς υπαλλήλους για να δείξουμε τη  κουλτούρα της μυστικότητας της Apple, η οποία αρχίζει να βαραίνει τη καθημερινότητα.

Έναρξη του κινήματος #AppleToo

Δείτε τι λέει ο ιστότοπος αφιερωμένος στο #AppleToo :

Για πολύ καιρό, η Apple έχει ξεφύγει από τον δημόσιο έλεγχο. Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς εργαζόμενους της Apple ειναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν δυσανάλογα οι μαύροι, αυτόχθονες αλλά και άλλοι συνάδελφοί μας από φυλετικές και ιστορικά περιθωριοποιημένες ομάδες όπου η κουλτούρα του απορρήτου δημιουργεί ένα αδιαφανές και εκφοβιστικό φρούριο.. Όταν πιέζουμε για την λογοδοσία και αποκατάσταση για τις επίμονες αδικίες που βλέπουμε ή υποφέρουμε στον εργασιακό μας χώρο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρότυπο απομόνωσης και υποβάθμισης η φοβισμού.

Τελείωσε. Έχουμε εξαντλήσει όλους τους εσωτερικούς δρόμους. Μιλήσαμε με τους ηγέτες μας. Πήγαμε να δούμε την ομάδα του προσωπικού. Καλέσαμε την υπηρεσία επιχειρηματικής συμπεριφοράς. Τίποτα δεν άλλαξε....

Το κίνημα #AppleToo επιτρέπει σε κάθε υπάλληλο της Apple να παρέχει τη δική του μαρτυρία. Οι δημιουργοί του κινήματος ελπίζουν ότι οι διάφορες ιστορίες θα κάνουν τη διοίκηση να αντιδράσει. Είναι επίσης ένας τρόπος για να δείξετε το ρατσισμό, το σεξισμό, την ανισότητα, τις διακρίσεις, τον εκφοβισμό, την καταστολή, τον εξαναγκασμό, την κατάχρηση, την άδικη τιμωρία και το ανεξέλεγκτο προνόμιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

"Πρέπει να συνεργαστούμε, ως συνάδελφοι (…) για να απαιτήσουμε συστημική αλλαγή στο χώρο εργασίας μας", λέει ο ιστότοπος. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο.

Μια παρουσία ακόμη και στο Twitter

Εκτός από τον ιστότοπο, η κίνηση υπάρχει και στο Twitter με το hashtag #AppleToo και μέσω του λογαριασμού @AppleL Workers . Έχει ακόμη 1631 συνδρομητές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου. Αλλά είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες.