Πωλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια ρολόγια Apple το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από 6,5 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα την ίδια περίοδο. Η αύξηση ήταν λοιπόν 46%. Αυτό επιτρέπει στην Apple να έχει μερίδιο αγοράς 52,5% που ήταν στο 52,8% πριν από ένα χρόνο. Η μικρή μείωση εξηγείται από άλλους κατασκευαστές που κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος.

Η Samsung ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής, με 2 εκατομμύρια αντίτυπα αυτή τη φορά, αύξηση 54%. Ο όμιλος έχει πλέον μερίδιο αγοράς 11%. Ακολουθεί η Garmin και οι 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις της, αυξημένες κατά 25% σε συγκρίσιμη βάση. Το μερίδιο αγοράς του είναι 8,3%. Όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το 28,2%. Όπως μπορούμε να δούμε, η Apple είναι πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες.

Κατά το ξεκινήμα, όλοι οι κατασκευαστές πούλησαν 18,1 εκατομμύρια συνδεδεμένα ρολόγια, αύξηση κατά 47% σε ετήσια βάση. «Οι πωλήσεις smartwatch παγκοσμίως αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2018. αύξηση του επέστρεψε στα επίπεδα πριν από την πανδημία», Η smartwatch λέει η Stategy Analytics. "Οι διαδικτυακές πωλήσεις συσκευών με επίκεντρο τη φυσική κατάσταση που βοηθούν στην προσωπική φροντίδα υγείας παραμένουν δημοφιλείς και αποτελούν τον κύριο οδηγό της έκρηξης του smartwatch" , συνεχίζει η εταιρεία.

Έρχονται περισσότερες καλές πωλήσεις

Εξετάζοντας τις πωλήσεις, η Stategy Analytics πιστεύει ότι η αγορά θα πάρει « φωτιά» . Η εταιρεία θέλει να είναι κάτι παραπάνω από θετική τους επόμενους μήνες και ειδικά το τέταρτο τρίμηνο με τα Χριστούγεννα στη μέση. Πιστεύει ότι η Samsung έχει ένα κριμένο χαρτί για να παίξει με το νέο της Galaxy Watch 4, όπως και οι Κινέζοι κατασκευαστές με τα μοντέλα Wi-Fi + 4G που γίνονται πραγματικά προσβάσιμα. Τέλος, θα υπάρχει η Apple με τη σειρά Apple Watch 7. Θα πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας τον επόμενο μήνα με αναθεωρημένο σχεδιασμό και μεγαλύτερη θήκη .