Οι προμηθευτές της Apple ξεκίνησαν την παραγωγή του Apple Watch Series σε μικρή κλίμακα την περασμένη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι βρήκαν κρίσιμες προκλήσεις για την επίτευξη ικανοποιητικών επιδόσεων παραγωγής. Η απογοητευτική ποιότητα της τρέχουσας παραγωγής αποδίδεται στην πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, η οποία είναι σημαντικά διαφορετική από αυτήν των προηγούμενων γενεών . Ως αποτέλεσμα, οι προμηθευτές αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη συναρμολόγηση των ηλεκτρονικών μονάδων, εξαρτημάτων και της οθόνης.

Το Apple Watch Series 7 λέγεται ότι έχει δυνατότητες μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, κάτι που φαίνεται να είναι ένας άλλος παράγοντας για τη διακοπή της παραγωγής. Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις απόδοσης για την έγκριση, αυξάνοντας περαιτέρω τις προκλήσεις της μηχανικής και της παραγωγής.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, οι προμηθευτές ζήτησαν από την Apple να διακόψει την παραγωγή, στην οποία η Apple έδωσε τη συγκατάθεσή της. Οι προμηθευτές θα επωφεληθούν από το διάλειμμα για να προσπαθήσουν να βρουν νέες διαδικασίες συναρμολόγησης και έτσι να έχουν σταθερό ρυθμό παραγωγής.

Η Apple θα πρέπει κανονικά να παρουσιάσει το νέο της ρολόι τον Σεπτέμβριο, με το iPhone 13 .