Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πρώτες περιοχές που θα μπορούν να έχουν άδεια οδήγησης σε iPhone με iOS 15 θα είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αριζόνα και η Γεωργία θα είναι οι δύο πρώτες επιλέξιμες πολιτείες. Στη συνέχεια θα υπάρχουν το Κονέκτικατ, η Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, η Οκλαχόμα και η Γιούτα. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), η διοίκηση που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των μεταφορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιτρέψει σε ορισμένα σημεία ελέγχου και διαδρόμους ασφαλείας στα συμμετέχοντα αεροδρόμια να είναι τα πρώτα μέρη που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις άδειες οδήγησης ή την εθνική τους ταυτότητα στο Πορτοφόλι.

Η Apple δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ για να προσφέρει τη νέα λειτουργία. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τις άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Η Apple διαβεβαιώνει ότι η λειτουργικότητά της έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Κατά την προσθήκη άδειας οδήγησης ή ταυτότητας στην εφαρμογή Πορτοφόλι, οι πελάτες πρέπει να τραβήξουν μια φωτογραφία του προσώπου τους, η οποία θα προωθηθεί με ασφάλεια στην κατάσταση έκδοσης για επαλήθευση. Ο κατασκευαστής προσθέτει ότι οι χρήστες θα κληθούν να εκτελέσουν μια σειρά κινήσεων προσώπου και κεφαλής κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.