Ο Τιμ Κουκ, ειναι ένας πολύ πρωινός άνθρωπος

Κάθε πρωί, ο Τιμ Κουκ βρίσκεται στο γραφείο του στις 4 το πρωί για να διαβάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πελάτες της Apple. Ισχυρίζεται ότι λαμβάνει εκατοντάδες από αυτά, αλλά δεν τα διαβάζει όλα. Αλλά ισχυρίζεται ότι κάνει ό, τι μπορεί για να διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερα και έτσι να δει ποια είναι η τρέχουσα νοοτροπία μεταξύ των χρηστών. Προσθέτει ότι προτιμά το πρωί. «Το κάνω γιατί μπορώ να ελέγξω καλύτερα το πρωί παρά το βράδυ και όλη την ημέρα. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας που σας κάνουν να χάσετε τη συγκέντρωση », λέει.

Τεχνητή νοημοσύνη και επαυξημένη πραγματικότητα

Ο Τιμ Κουκ ανέφερε επίσης την τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple την χρησιμοποιεί ήδη στα προϊόντα της, αλλά το στέλεχος πιστεύει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή όταν πρόκειται για τον αντίκτυπο στη ζωή μας. "Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας  απαλλάξει από τις καθημερινές εργασίες που κάνουμε καθημερινά και θα μας αφήσει ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε περισσότερα από αυτά που αγαπάμε", λέει ο διευθυντής. Προσθέτει ότι είναι μεγάλος υπερασπιστής της επαυξημένης πραγματικότητας, πιστεύοντας ότι φέρνει πραγματική βελτίωση στη ζωή μας.

Φυσικά, αυτό το σημείο μπορεί να ενοχλεί κάποιους, πιστεύοντας ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ο Τιμ Κουκ διαφωνεί. Πιστεύει ότι ο αντίκτυπος της τεχνολογίας στην κοινωνία δεν βασίζεται στην ίδια την τεχνολογία, αλλά στο πώς οι δημιουργοί και οι χρήστες της την εκμεταλλεύονται.

Έμφαση στο απόρρητο

Επιπλέον, ο Tim Cook μίλησε για την εμπιστευτικότητα, πιστεύοντας ότι το θέμα έγινε δημόσιο με την πάροδο των ετών, αντί να ενδιαφέρει μόνο ένα τμήμα του πληθυσμού. Πιστεύει ότι οι εταιρείες πρέπει να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών, γνωρίζοντας ότι μερικές από αυτές έχουν εκμεταλλευτεί το σύστημα για να συλλέξουν πολλά δεδομένα.

Sideloading = Η πίσω πόρτα για τον Tim Cook

Ένα άλλο σημείο είναι ο κανονισμός του App Store, ενόψει των πολλών ερευνών σε διαφορετικές χώρες και περιοχές. «Νομίζω ότι η κριτική των μεγάλων επιχειρήσεων είναι δίκαιη», λέει ο Tim Cook. Θεωρεί μάλιστα ότι η ρύθμιση είναι απαραίτητη ανάλογα με την περίπτωση.

Ακόμα στο θέμα του App Store, ο Tim Cook ρωτήθηκε σχετικά με την "πλευρική φόρτωση" , δηλαδή να προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν προέρχονται από το App Store, αλλά από το Διαδίκτυο ή από ένα κατάστημα. Εφαρμογές τρίτων. Η Epic Games τον πήγε στα δικαστήρια για αυτό το σημείο, μεταξύ πολλών άλλων. Για τον Tim Cook, αυτός ο τύπος εγκατάστασης μπορεί να ισοδυναμεί με μια πίσω πόρτα. Υπερασπίζεται το γεγονός ότι η Apple έχει αυτό που παρουσιάζει ως "ένα ισχυρό και ανθεκτικό σύστημα" για να περιορίσει την πρόσβαση από έξω όσο το δυνατόν περισσότερο.