Με αυτό το σύστημα, το iPhone 13 θα μπορούσε να περάσει δορυφορικές επικοινωνίες χωρίς να βασίζεται απευθείας στο δίκτυο των εταιριών Δεν χρειάζεται 3G, 4G ή 5G με αυτήν τη δυνατότητα. Η Apple θα χρησιμοποιούσε μια τροποποιημένη έκδοση του μόντεμ Snapdragon X60 της Qualcomm για να προσθέσει υποστήριξη LEO. Τα smartphone Android θα δικαιούνται επίσης αυτήν την υποστήριξη, αλλά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από το 2022 και το μόντεμ Snapdragon X65.

Η Apple θα συνεργαζόταν με την Globalstar για να μπορεί να χρησιμοποιεί δορυφόρους και όχι Starlink, έναν αστερισμό δορυφόρων που προσφέρει η SpaceX, η εταιρεία του Elon Musk.

Ο Kuo εξηγεί ότι το ευκολότερο σενάριο για την παροχή συνδεσιμότητας LEO στους χρήστες είναι οι χειριστές να συνεργάζονται με την Globalstar. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες ενός συνεργαζόμενου μεταφορέα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία δορυφορικής επικοινωνίας της G
lobalstar στο iPhone 13 απευθείας μέσω του χειριστή του δικτύου τους. Η Orange, η SFR, η Bouygues Telecom ή η Free Mobile θα λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple θα ήταν περισσότερο από σίγουρη για αυτήν τη χρήση με δορυφόρους, σύμφωνα με τον Kuo. Λέγεται ότι η εταιρεία έχει πολλά μακροπρόθεσμα σχέδια για να προσθέσει αυτήν την υποστήριξη σε πολλές συσκευές και να προσφέρει νέες εμπειρίες.