Το Spotify δεν είναι ικανοποιημένο με την Apple και το "νέο" App Store της

Δείτε τι λέει ο Horacio Gutierrez, Νομικός Διευθυντής του Spotify, σχετικά με τις αλλαγές της Apple στο App Store:

Οι παραχωρήσεις που προσφέρει η Apple δεν καλύπτουν τις πιο θεμελιώδεις πτυχές των αντι-ανταγωνιστικών και αθέμιτων πρακτικών καταστημάτων εφαρμογών. Προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και των ρυθμιστικών αρχών και να επιβραδύνουν τη δυναμική που δημιουργείται σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς τους. Η Apple έχει επιτραπεί να κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εδώ και χρόνια και συνεχίζουμε να αναζητούμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες μπορούν να καινοτομούν και να ανταγωνίζονται δίκαια, σε ίσους όρους ανταγωνισμού.

Πριν από λίγες ημέρες, η Apple αποφάσισε να διευθετήσει μια αγωγή κατηγορίας σχετικά με αυτήν στις Ηνωμένες Πολιτείες τροποποιώντας το App Store. Η ομάδα επιτρέπει στους προγραμματιστές να επικοινωνούν με χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τους ενημερώσουν ότι μπορούν να εγγραφούν εκτός του App Store. Επίσης, οι προγραμματιστές θα έχουν περισσότερες επιλογές για τις τιμές των εφαρμογών. Επιπλέον, η Apple θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για μικρούς προγραμματιστές.

Από την πλευρά του, το Spotify σημειώνει ότι η Apple δεν επιτρέπει πληρωμές τρίτων σε εφαρμογές του iOS και εξακολουθεί να απαγορεύει στους προγραμματιστές να παραπέμπουν χρήστες στους ιστότοπούς τους, όπου μπορεί να ανακτήσει επιχειρηματικές πληροφορίες από εφαρμογές για τη δημιουργία ανταγωνιστών και άλλων στοιχείων. Η υπηρεσία ροής κρίνει ότι ο αγώνας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.