Η Γερμανία
θέλει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγκάσει την Apple και άλλους κατασκευαστές smartphone Android να προσφέρουν 7 χρόνια ενημερώσεων λογισμικού και ανταλλακτικών. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι καλό για το περιβάλλον.

7 χρόνια ενημερώσεων για iPhone και Android smartphone;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει το ελάχιστο για την υποστήριξη των συσκευών να είναι 5 χρόνια για τα smartphone (6 χρόνια για τα tablet), αλλά η Γερμανία πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο και να προσθέσουμε άλλα δύο χρόνια. Εκτός από τα επτά χρόνια, η Γερμανία θέλει τους κατασκευαστές να προσφέρουν ανταλλακτικά σε λογική τιμή. Αυτό συνεπάγεται την απαίτηση από τους προμηθευτές να δημοσιεύουν τις τιμές των ανταλλακτικών και να μην αυξάνουν το κόστος τους με την πάροδο του χρόνου.

Και οι δύο προτάσεις αντιμετωπίζουν, χωρίς έκπληξη, την αντίσταση των κατασκευαστών smartphone. Η ομάδα υπεράσπισης της βιομηχανίας DigitalEurope (η οποία περιλαμβάνει τα Apple, Google και Samsung μεταξύ των μελών της)  θέλει οι ενημερώσεις ασφαλείας να απαιτούνται μόνο για 3 χρόνια και τα ανταλλακτικά να περιορίζονται στις οθόνες και τις μπαταρίες και όχι στις κάμερες, τα ηχεία και άλλα εξαρτήματα που υποτίθεται ότι είναι πιο αξιόπιστα. 

Κυρίως ένα πρόβλημα για smartphone Android

Από μόνο του, αυτό το αίτημα από τη Γερμανία για περίοδο 7 ετών δεν αποτελεί απαραιτήτως πρόβλημα για την Apple ... τουλάχιστον για το κομμάτι του λογισμικού. Το iPhone 6s, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας το 2015, θα έχει το iOS 15 και η υποστήριξή του θα συνεχιστεί το 2022 με τις παραλλαγές του iOS 15. Το πραγματικό πρόβλημα θα είναι από την πλευρά των smartphone Android, όπου η υποστήριξη είναι πραγματικά αβέβαιη .. Ακόμα και η Google, η οποία φροντίζει το Android, προσφέρει μόνο τρία χρόνια για τα Pixels της. 

Η συζήτηση μεταξύ διαφορετικών μερών για τη διάρκεια ζωής ενός iPhone και άλλων συσκευών Android θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρουσιάζει την πρότασή της έως το 2023.