Ένας σύνδεσμος στις εφαρμογές για αναφορά στους ιστότοπους

Η θέση αυτή ακολουθεί την συμφωνία με την Ιαπωνική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (JFTC). Η τελευταία ερευνούσε τον κατασκευαστή των iPhone και πιο συγκεκριμένα τις πρακτικές του με το App Store. Οι προγραμματιστές επέκριναν την εταιρεία. Η Apple είπε εν συντομία ότι η αλλαγή θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο την Ιαπωνία.

Από τις αρχές του 2022, οι εφαρμογές τύπου "αναγνώστης", όπως λέει η Apple, μπορεί να έχουν έναν σύνδεσμο που οδηγεί στους ιστότοπούς τους. Αυτές οι εφαρμογές τύπου "αναγνώστης" επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγηθούν στο περιεχόμενο που έχει αγοραστεί προηγουμένως ή να εγγραφούν σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, αρχεία ήχου, μουσική και βίντεο.

Έτσι, εφαρμογές όπως το Netflix και το Spotify θα μπορούν να συνδέονται με τους ιστότοπούς τους και να προσκαλούν τον χρήστη να εγγραφεί σε αυτές. Ο χρήστης θα περάσει από την υπηρεσία πληρωμών για τις εν λόγω υπηρεσίες. Προφανώς, η Apple δεν θα λάβει την προμήθεια 15% ή 30% σε αυτό το σενάριο επειδή η συναλλαγή πραγματοποιείται εκτός της εφαρμογής και εκτός του App Store. Όσον αφορά τον χρήστη, θα πρέπει να ταυτοποιηθεί στην εφαρμογή μόλις γίνει η εγγραφή και η πληρωμή στον ιστότοπο. 

«Η εμπιστοσύνη στο App Store είναι απαραίτητη για εμάς. Ο στόχος του App Store είναι πάντα να δημιουργεί μια ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες, βοηθώντας τους ταυτόχρονα να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν εξαιρετικές εφαρμογές στις συσκευές που αγαπούν », δήλωσε ο Phil Schiller, Apple Fellow που επιβλέπει το App Store. «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ιαπωνική επιτροπή δίκαιου εμπορίου και εκτιμούμε το έργο που έχουμε κάνει μαζί, το οποίο θα βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών« αναγνώστη »να διευκολύνουν τους χρήστες να διαμορφώσουν και να διαχειριστούν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους. διατηρώντας την εμπιστοσύνη τους » , πρόσθεσε.


Ακόμα καμία πληρωμή στις εφαρμογές

Είναι καλό να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές τύπου Spotify, Netflix και άλλες "παίκτες" δεν θα μπορούν να προσφέρουν απευθείας συνδρομή εντός των εφαρμογών τους με σύστημα πληρωμών τρίτου μέρους. Εδώ, η Apple θα επιτρέψει μόνο έναν σύνδεσμο για τη διαχείριση της διαδικασίας από έναν ιστότοπο. Πρέπει να σημειωθεί εν συντομία ότι η Apple δεν προσφέρει αυτό το σύστημα σε όλες τις εφαρμογές, δεδομένου ότι η ομάδα περιορίζει τη λειτουργία σε αυτές που είναι τύπου "αναγνώστη".

Αυτή η αλλαγή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ευχαριστήσει τους προγραμματιστές. Μέχρι τότε, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να παραπέμπουν τους χρήστες τους στους ιστότοπούς τους. Η Apple το απαγόρευε. Αυτή λοιπόν είναι μια σημαντική αλλαγή. Ακολουθεί μια άλλη αλλαγή που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όπου οι προγραμματιστές θα μπορούν να επικοινωνούν με τους χρήστες τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με αγορές που είναι διαθέσιμες εκτός των εφαρμογών τους.