Ο Tim Cook, προϊστάμενος της Apple και ο Deirdre O'Brien, υπεύθυνος για τα Apple Stores και υπάλληλοι, έθεσαν αυτό το θέμα σήμερα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους υπαλλήλους. Τους ανακοίνωσαν ότι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις που σχετίζονται με τον Covid-19, και αυτό σε αραιή βάση. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, από την άλλη πλευρά, θα δικαιούνται τακτικές δοκιμές.

Η Apple αναμένει την επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο από τον Ιανουάριο του 2022 .

Οι δοκιμές που σχετίζονται με τον Covid-19 αφορούν αρχικά τους υπαλλήλους της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσοι για τις άλλες χώρες θα μπορούσαν επίσης να το δικαιούνται ανάλογα με την κατάσταση της υγείας. Επιπλέον, η Apple θα δώσει σε όλους τους υπαλλήλους τρεις επιπλέον ημέρες ρεπό το επόμενο τρίμηνο. Για τους υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι μέρες θα είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ ομάδες σε άλλες χώρες θα ορίσουν τις ημερομηνίες τους ανεξάρτητα.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple εξακολουθεί να μην επιβάλλει το εμβόλιο, αν και η εταιρεία το συνιστά ανεπιφύλακτα. Αυτό είναι το αντίστροφο άλλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως το Facebook και η Google, που το καθιστούν υποχρεωτικό για τους υπαλλήλους τους.