Ο Adam Mosseri, το αφεντικό του Instagram, ενημερώνει ότι δεν έχει προγραμματιστεί μια εφαρμογή για iPad του κοινωνικού δικτύου. Παραδέχεται ότι
«θα ήταν καλό να το κάνουμε» , αλλά ένα τέτοιο έργο δεν είναι στα χαρτιά.

Μέσω μιας ιστορίας στο Instagram ο Adam Mosseri απάντησε σε μια ερώτηση ζητώντας μια έκδοση για το tablet της Apple. «Πέρασα λίγο χρόνο σε iPad επειδή ήμουν σε μια πτήση, αλλά δεν είχα καμία εφαρμογή iPad για το Instagram. Θα ήταν ωραίο να το κάνουμε, αλλά υπάρχουν πολλά για να κάνουμε αλλά ειναι περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων, οπότε δεν έγινε και αποδεκτό », λέει ο διευθυντής. 

Οι χρήστες του Instagram που διαθέτουν iPad έχουν επί του παρόντος δύο λύσεις... η να περάστε από την εφαρμογή του iPhone ή τον ιστότοπο. Δυστυχώς, δεν μπορούν να απολαύσουν μια ιδανική εμπειρία δεδομένου του μεγέθους της οθόνης. Είναι κρίμα, ειδικά αφού το iPad είναι επιτυχημένο προϊών. Είναι,  το tablet με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρεία IDC, η Apple πούλησε 53,2 εκατομμύρια iPads το 2020, με μερίδιο αγοράς 32,5%.

Από μόνο του, το Instagram δεν είναι η μόνη εφαρμογή που δεν διαθέτει ειδική έκδοση στο iPad. Το WhatsApp ανήκει επίσης σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά για μια φορά, η χρήση στο iPad θα κάνει το ντεμπούτο της με μηνύματα. Είναι σε δοκιμή αυτή τη στιγμή .