Η Apple εξηγεί ότι η ενεργοποίηση των εξατομικευμένων διαφημίσεων "αυξάνει τη συνάφεια των διαφημίσεων που προβάλλονται επιτρέποντάς μας να χρησιμοποιούμε δεδομένα όπως πληροφορίες λογαριασμού, αγορές εφαρμογών και περιεχομένου όπου ισχύει, τύπους στοιχείων." . Ο κατασκευαστής διαβεβαιώνει το απόσπασμα ότι δεν παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών και ότι δεν κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

Η Apple απαιτεί ήδη από όλες τις εφαρμογές στο App Store να υποβάλουν παρόμοιο αίτημα πριν μπορέσουν να προσφέρουν τις δικές τους εξατομικευμένες διαφημίσεις. Το Facebook και οι διαφημιστικές εταιρείες έσπευσαν να προτείνουν ότι η αποτροπή της παρακολούθησης των χρηστών από εφαρμογή σε εφαρμογή χωρίς την άδειά τους θα βλάψει τις μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, η France Digitale (η οποία συγκεντρώνει 1.800 γαλλικές ψηφιακές νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδυτές) υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple τον περασμένο Μάρτιο στο CNIL. Το σύνολο αυτών κατηγορεί την Apple ότι δεν σέβεται τον GDPR. Είναι πιθανό ότι αυτό το νέο αναδυόμενο παράθυρο στο iOS 15 προστέθηκε ως απάντηση στις επικείμενες νομικές μάχες.

Όπως και πριν, μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις τους ανά πάσα στιγμή μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Διαφήμιση Apple και αλλάζοντας το διακόπτη Εξατομικευμένες διαφημίσεις.