Αυτή η προσφορά για iPad θα κοστίσει στο Chattanooga Times Free Press 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο του iPad. Η εφημερίδα θα δαπανήσει επίσης επιπλέον 1,7 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση και μάρκετινγκ για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο.

Η μετάβαση σε ηλεκτρονική προσφορά πραγματοποιείται απο σήμερα. Η μόνη έντυπη έκδοση που θα διαρκέσει είναι αυτή για την εφημερίδα που κυκλοφόρησε την Κυριακή. Αλλά για τα υπόλοιπα, όλα γίνονται προσβάσιμα μόνο στο Διαδίκτυο.

Ο Walter E. Hussman Jr, συντάκτης του Chattanooga Times Free Press, είπε ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη λόγω των οικονομικών εκδόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις εφημερίδες να συνεχίζουν να χάνουν έσοδα από διαφημίσεις στο Facebook και την Google. "Εάν δεν το κάναμε αυτό, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε το είδος της εφημερίδας που δημοσιεύουμε στο Chattanooga" , είπε.

Η προσφορά με το δωρεάν iPad αφορά τους συνδρομητές του Chattanooga Times Free Press που πληρώνουν επί του παρόντος 34 $ / μήνα για να λάβουν την εφημερίδα. Η συνδρομή τους θα μεταβεί στην ψηφιακή προσφορά. Επίσης, θα προσφέρεται εκπαίδευση σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το tablet της Apple. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα σπίτια των συνδρομητών ή σε ορισμένους χώρους συναντήσεων, όπως αίθουσες συνεδριάσεων σε ξενοδοχείο.