7 σημάδια ότι το iPhone σας έχει παραβιαστεί

0
Το iPhone σας μπορεί να χακαριστεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό οι ειδικοί συνεχίζουν να τονίζουν το γεγονός ότι πρέπει πάντα να προστατεύετε τους λογαριασμούς σας και να παραμένετε σε επαγρύπνηση . Το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να έχει εισβάλει στο τηλέφωνό σας μέσω οποιουδήποτε συνδέσμου ή ιστότοπου που επισκεφτήκατε πρόσφατα και ένας χάκερ μπορεί να κατασκοπεύει τη δραστηριότητά σας αυτήν τη στιγμή.

Ευτυχώς, παρά το πόσο προηγμένο και φαινομενικά αόρατο κακόβουλο λογισμικό που έχει γίνει, υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια ότι το iPhone σας έχει χακαριστεί, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να τα μάθετε!

Οι πληροφορίες σας εμφανίζονται στον σκοτεινό ιστό

Αυτό που είναι ένα αρκετά προφανές σημάδι ότι το iPhone σας μπορεί να έχει παραβιαστεί, αλλά ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην δίνουν σημασία είναι οι διαρροές δεδομένων και δεν είναι κάτι καινούργιο με αποτέλεσμα τα δεδομένα των χρηστών τους να εμφανίζονται στον σκοτεινό ιστό.

Εάν μία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αναφέρει διαρροή δεδομένων , τότε θα ξέρετε ότι δεν ήταν το τηλέφωνό σας που παραβιάστηκε αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή. 

Εάν ανακαλύψετε ποτέ ότι οι πληροφορίες σας, όπως οι κωδικοί πρόσβασης έχουν διαρρεύσει, βρίσκονται στον σκοτεινό ιστό, ασφαλίστε αμέσως τους λογαριασμούς σας αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασής σας (ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολο).

Παίρνετε ένα σωρό αναδυόμενα παράθυρα

Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε περιστασιακά αναδυόμενα παράθυρα, ακόμα κι αν τα έχετε αποκλείσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να είστε καχύποπτοι για μια σημαντική εισροή σε αναδυόμενα παράθυρα. Είτε σας έχουν παραβιάσει είτε όχι, θα πρέπει να αποφεύγετε να αλληλεπιδράτε με τυχαία αναδυόμενα παράθυρα ανά πάσα στιγμή. Συχνά έχουν κρυμμένο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να μολύνει τη συσκευή σας εάν δεν έχει μολυνθεί ακόμα.

Η μπαταρία σας αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο

Εάν ένας χάκερ κατασκοπεύει ενεργά το τηλέφωνό σας μέσω ειδικού κακόβουλου λογισμικού, αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία σας και θα πρέπει να μπορείτε να το παρατηρήσετε. Φυσικά, οι μπαταρίες των τηλεφώνων γίνονται όλο και πιο αδύναμες με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν υπάρχει ξαφνική πτώση της ισχύος της μπαταρίας, ίσως είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε.

Όλα φορτώνουν πολύ αργά

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πώς το τηλέφωνο ή ο φορητός σας υπολογιστής επιβραδύνεται εάν έχετε πολλά προγράμματα και παράθυρα προγράμματος περιήγησης ανοιχτά. Μόλις κλείσετε αυτά τα προγράμματα και τα παράθυρα, οι ταχύτητες φόρτωσης θα πρέπει να επανέλθουν στο κανονικό. Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας φορτώνει αργά, ακόμα κι αν έχετε ανοιχτή μόνο μία καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ενδέχεται να έχετε δεχτεί πειρατεία.

Παρατηρείτε τηλεφωνήματα ή μηνύματα που δεν κάνατε

Εάν οι φίλοι σας παραπονιούνται για περίεργα μηνύματα ή τηλεφωνήματα από εσάς και δεν θυμάστε να τα έχετε κάνει, ένας χάκερ μπορεί να ήταν αυτός που το έκανε. Μην υποθέτετε ότι αυτά τα μηνύματα ήταν απλώς ένα πρόβλημα στο τηλέφωνό σας και ελέγξτε όλες αυτές τις κλήσεις και τα μηνύματα. Εάν στάλθηκε ένα μήνυμα από το τηλέφωνό σας που περιείχε έναν περίεργο σύνδεσμο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι επρόκειτο για χάκερ.

Τα δεδομένα σας τελειώνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο

Αυτός είναι ένας άλλος δείκτης ότι μπορεί να έχετε παραβιαστεί. Εάν δεν έχετε κάνει περισσότερη περιήγηση από το συνηθισμένο, αλλά τα δεδομένα σας τελειώνουν πολύ γρήγορα, ένας χάκερ μπορεί να είναι αυτός που χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας με τα κακόβουλα προγράμματά του.

Συνεχείς «βλάβες»

Το iPhone σας συνεχίζει να ξεκλειδώνει, να ενεργοποιεί εφαρμογές και να κάνει πολλά πράγματα μόνο του; Αυτά μπορεί να μην είναι απλώς δυσλειτουργίες. Μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιος εξωτερικός έχει τον έλεγχο της συσκευής σας. Φυσικά, οι δυσλειτουργίες είναι φυσιολογικές και σχεδόν σίγουρα θα συμβαίνουν περιστασιακά, ειδικά αν έχετε παλαιότερο iPhone. Ωστόσο, δεν είναι καλό σημάδι εάν συμβαίνουν συνέχεια.

Πιστεύετε ότι το τηλέφωνό σας παραβιάστηκε; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Αν έχετε παρατηρήσει ένα ή περισσότερα από τα σημάδια που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, το iPhone σας πιθανότατα παραβιάστηκε. Πρώτα και κύρια, μην πανικοβάλλεστε! Πρέπει να το προσεγγίσετε αυτό με πολύ επιμελή τρόπο :

  1. Ελέγξτε το λογισμικό προστασίας από ιούς (ή εγκαταστήστε το αν δεν το έχετε κάνει ακόμα). Το έχει απενεργοποιήσει ο χάκερ; Εάν ναι, ενεργοποιήστε το.
  2. Περιηγηθείτε στο τηλέφωνό σας και αναζητήστε οτιδήποτε ασυνήθιστο: υπάρχουν νέες εφαρμογές ή λογισμικό που δεν εγκαταστήσατε; Διαγράψτε όλα όσα φαίνονται ύποπτα.
  3. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας.
  4. Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή των πάντων από το τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, την εκκίνηση του ξανά σαν να ήταν εντελώς καινούργιο (εκεί που έρχεται το αντίγραφο ασφαλείας). Μόλις επαναφέρετε το τηλέφωνό σας, το κακόβουλο λογισμικό που εγκατέστησε ένας χάκερ σε αυτό θα πρέπει να εξαφανιστεί.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !