Το iPod είναι 20 ετών, οι αναμνήσεις του Tony Fadell

Ο Tony Fadell εξηγεί ότι η αποστολή της Apple ήταν να λανσάρει το iPod πριν από τα Χριστούγεννα το 2001. Λέει ότι άρχισε πραγματικά να σκέφτεται και να αναπτύσσει τη συσκευή τον Μάιο του ίδιου έτους, μόλις πέντε μήνες πριν από την παρουσίασή του από τον Steve Jobs. «Ήταν ασταμάτητα, επτά ημέρες την εβδομάδα» , είπε.

Ο μπαμπάς του iPod ρώτησε  το αφεντικό της Apple αν ήταν έτοιμος να πάει μέχρι το τέλος με τη συσκευή αναπαραγωγής, μέχρι το σημείο να δημιουργήσει μια οικογένεια προϊόντων. Ο Tony Fadell είχε περάσει αρκετά σενάρια στα οποία μια εταιρεία ακύρωσε το πρώτο προϊόν εννέα μήνες αργότερα επειδή δεν ήθελε να επενδύσει στον επόμενο. Για τον Tony Fadell, χρειάστηκαν τρεις γενιές για να πιάσει πραγματικά η προσπάθεια. «Πολλοί άνθρωποι σταματούν στα μισά του ταξιδιού και ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα το κάνουμε αυτό» , είπε.

Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το iPod σε μια εκδήλωση τύπου, η συσκευή δεν είχε ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Tony Fadell. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι ο Steve Jobs διένειμε αυτή την πρώτη έκδοση της συσκευής στα μέσα που ήταν παρόντα, καθώς και μια συλλογή από 20 CD με τη μουσική που είχε προεγκατεστεί στη συσκευή αναπαραγωγής.

Σήμερα, ο Tony Fadell λέει ότι διατηρεί το πρώτο iPod ως ένα είδος χρονοκάψουλας, με τη μουσική που περιείχε εκείνη την εποχή. «Είναι ένα παράθυρο στο χρόνο και στη μουσική μου βιβλιοθήκη και έτσι το αφήνεις. Μπαίνεις στην πρίζα και λες στον εαυτό σου: Είμαι στη μέση της μουσικής των αρχών της δεκαετίας του 2000. Είναι λίγο σαν ένα υπέροχο mixtape " .