Έρχονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα AirPods 3 που έχουν καλύτερη ανίχνευση στο αυτί αλλά και απουσία της λειτουργίας Conversation Boost. Για την υπενθύμιση, η Apple
ανακοίνωσε τα νέα της ακουστικά της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Καλύτερη ανίχνευση στο αυτί για τα AirPods 3

Η Apple είχε προηγουμένως πει ότι τα AirPods 3 διαθέτουν ένα νέο αισθητήρα ανίχνευσης του δέρματος που καθορίζει με ακρίβεια αν τα ακουστικά βρίσκονται στο αυτί (σε αντίθεση με την τσέπη ή το τραπέζι) και διακόπτει την αναπαραγωγή όταν τα βγάζετε. Σήμερα, η εταιρεία TrendForce διευκρινίζει ότι ο νέος αισθητήρας ανίχνευσης δέρματος θα μπορούσε να επιτρέψει στα νέα AirPods να ανιχνεύσουν την περιεκτικότητα σε νερό του δέρματος του χρήστη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν το ανθρώπινο δέρμα από άλλες επιφάνειες.

Μέσω της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας PPG (φωτοπληθυσμογραφία), τα AirPods 3 περιέχουν έναν βελτιωμένο μηχανισμό ανίχνευσης στο αυτί που βασίζεται σε αισθητήρες ανίχνευσης δέρματος, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με τέσσερα τσιπ LED SWIR (υπέρυθρων βραχέων κυμάτων) με δύο διαφορετικά μήκη κύματος, καθώς και δύο φωτοδιόδους InGaAs. Η TrendForce εξηγεί ότι η Apple πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και ότι άλλες μάρκες ακουστικών στο αυτί είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνολογία όταν γίνει πιο προσιτή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη ενίσχυση συνομιλίας

Ταυτόχρονα, τα AirPods 3 όμως δεν διαθέτουν τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνομιλίας. Αυτό είδε το φως της δημοσιότητας με το AirPods Pro χάρη σε μια ενημέρωση λογισμικού. Είναι ένα χαρ
ακτηριστικό που σχετίζεται με το iOS 15 που χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα των ακουστικών για να εστιάσει στη φωνή του ατόμου που μιλά και έτσι να αυξήσει την ένταση της φωνής για να αποκρύψει τον θόρυβο γύρω του. Αυτό μπορεί να είναι βολικό για τα άτομα που βρίσκονται σε θορυβώδεις περιοχές όταν καλούν κάποιον.