Χωρίς Face ID ή οθόνη αφής σε Mac

Ο Tom Boger, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ tvn προϊόντων της Apple για Mac και iPad, ξεκινά με την έλλειψη του Face ID σε Mac. Η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη, γνωρίζοντας ότι οι χρήστες κοιτάζουν την οθόνη. Αλλά για το στέλεχος της Apple, η προσφορά του Touch ID είναι πιο ενδιαφέρουσα. Εξηγεί ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πιο βολικός σε φορητό υπολογιστή αφού τα χέρια σου είναι ήδη στο πληκτρολόγιο. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Touch ID βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου. 

Ο John Ternus, αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple, αναφέρθηκε για την έλλειψη οθόνης αφής στους Mac. «Κατασκευάζουμε τον καλύτερο υπολογιστή με οθόνη αφής στον κόσμο με το iPad. Είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για αυτό. Και το Mac είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για έμμεση είσοδο. Δεν βλέπαμε πραγματικά λόγο να το αλλάξουμε αυτό», εξηγεί ο John Ternus.

Τα δύο στελέχη εξήγησαν επίσης ότι η Apple συνεχίζει να συνεργάζεται με ανεξάρτητους επισκευαστές για να διευκολύνει την εργασία επισκευής. Επιπλέον, η Apple δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα αδιάβροχο MacBook. «Δεν ήταν στη λίστα [επιθυμιών] πολλών ανθρώπων», είπε ο Tom Boger. Επίσης, η αδυναμία αλλαγής της μνήμης RAM μόνοι σας σε Mac με τσιπ Apple Silicon δεν είναι λάθος σύμφωνα με τα στελέχη. Σημειώνουν ότι η ενσωματωμένη μνήμη επιτρέπει καλύτερη απόδοση.