Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έρευνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίσημα τις
κατηγορίες εμπιστοσύνης κατά της κατά της Apple σχετικά με τη διαχείριση του Apple Pay . Αναλυτικά, η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι ο μερικός αποκλεισμός του τσιπ NFC στα  iPhone (το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay) είναι μια αντιανταγωνιστική απόφαση που αποσκοπεί στην εξάλειψη κάθε ανταγωνισμού από το Apple Pay, τόσο στο iPhone όσο και στο Apple Watch .Αν πιστέψουμε στο Reuters, η Ευρώπη θα κοινοποιούσε τις «αποφάσεις» της στην Apple κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σε περίπτωση που ο Καλιφορνέζος δεν καταφέρει να δικαιολογηθεί (κάτι που κανονικά έχει ήδη κάνει στο πλαίσιο της έρευνας), η Ευρώπη θα μπορούσε στη συνέχεια να αναγκάσει την Apple να ανοίξει το NFC των iPhone της στον ανταγωνισμό. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, ότι το Apple Pay / Wallet μπορεί να ενεργοποιηθεί μόλις το iPhone πλησιάσει σε τερματικό απομακρυσμένης πληρωμής, μια ευκολία χρήσης που δεν είναι δυνατή με ανταγωνιστικά συστήματα πληρωμών.

Το άρθρο του Reuters προβάλει περίεργα μια άλλη πρόσφατη πληροφορία....ότι μόλις μάθαμε ότι ο Tim Cook και η Margrethe Vestager , αφεντικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν συναντηθεί στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ενημέρωσε ο Επίτροπος τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις προθέσεις της Επιτροπής; Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι η Ευρώπη έχει πραγματικά την Apple στο στόχαστρό της εδώ και λίγους μήνες: με το Καλιφορνέζο να κατηγορείται για κατάχρηση εμπιστοσύνης με την Apple Music, όπως σύντομα θα είναι το ίδιο και για τη θύρα USB-C που θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική στη γηραιά ήπειρο, η οποία θα υπέγραφε το ένταλμα θανάτου για το καλώδιο Lightning.