FaceTime τώρα στα ΗΑΕ

Αυτό το ξεκλείδωμα του FaceTime στα ΗΑΕ είναι εκπληκτικό δεδομένου ότι ούτε η Apple ούτε η τοπική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής κυβέρνησης έχουν ανακοινώσει μια τέτοια άφιξη. Το αρχικό μπλοκάρισμα υπάρχει εδώ και χρόνια και η υπηρεσία της Apple δεν είναι η μόνη που επηρεάζεται. Αυτό συμβαίνει επειδή και το Skype, το WhatsApp ή άλλες εφαρμογές δεν μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήσεις.

Η απαγόρευση υφίσταται πιθανώς για λόγους ασφαλείας και για την προστασία των εσόδων των δημόσιων εταιρειών τηλεπικοινωνιών που κατέχουν το μονοπώλιο. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν εξηγήσει δημόσια αυτήν την απαγόρευση. Τα iPhone και τα Mac που πωλούνται στα ΗΑΕ συνήθως δεν συνοδεύονται από την εφαρμογή FaceTime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ντουμπάι άνοιξε τη μαζική του World Expo νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια εκδήλωση που στοχεύει να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στους εκτεταμένους εκθεσιακούς χώρους Expo στη νότια έρημο του Ντουμπάι, οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις WhatsApp και FaceTime. Οι αρχές δεν έχουν σχολιάσει τη χαλάρωση των περιορισμών.

Εν τω μεταξύ, όλα λειτουργούν κανονικά για το FaceTime σε εθνικό επίπεδο, και λειτουργεί από σήμερα. Δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press είπαν ήταν ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιούν κλήσεις με την υπηρεσία της Apple, είτε για κλήσεις με επαφές εντός είτε εκτός της χώρας. Αντίθετα, το Skype είναι ακόμα αποκλεισμένο, όπως και οι κλήσεις μέσω WhatsApp.

Παρόμοια περίπτωση έχει ήδη υπάρξει στο παρελθόν. Τον Ιούλιο του 2020 , η χρήση του FaceTime στη χώρα ήταν δυνατή χάρη στο iOS 13.6. Αλλά οι αρχές μπλόκαραν την υπηρεσία τις επόμενες ημέρες .....