Οι εφαρμογές iPhone της Google θα προσαρμοστούν καλύτερα στο iOS

Μέσω του Twitter ο Jeff Verkoeyen, στέλεχος της Google που ασχολείται με τη διεπαφή εφαρμογών στις πλατφόρμες της Apple, μίλησε για τη συγχώνευση με το iOS. Εξηγεί ότι η Google ήθελε αρχικά να δημιουργήσει μια ενιαία διεπαφή μεταξύ των διαφορετικών πλατφορμών και να δημιουργήσει τις δικές της βιβλιοθήκες για να καλύψει τα κενά στο UIKit (πλαίσιο της Apple για εφαρμογές που σχετίζονται με τη διεπαφή). Αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει.

« Καθώς συνεχίζαμε την αναζήτησή μας για ισοτιμία εικονοστοιχείων σε όλες τις πλατφόρμες, τα στοιχεία του iOS μας απομακρύνονταν όλο και περισσότερο από τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας της Apple, καθώς αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία αλλάζουν επίσης από χρόνο σε χρόνο», εξηγεί το στέλεχος. Συνεπώς, η Google έχει αρχίσει να σκέφτεται τη διεπαφή των εφαρμογών της iOS. «Μήπως όντως ένας διακόπτης πρέπει να είναι προσαρμοσμένος σε ένα γενικό σύστημα σχεδιασμού; η θα μπορούσε να είναι αρκετό απλά να χρησιμοποιήσετε τη λύση συστήματος και να προχωρήσετε; αναρωτιέται. Η Google αποφάσισε να επιλέξει τη δεύτερη λύση, δηλαδή να χρησιμοποιήσει στοιχεία που προσφέρει η Apple για το iOS και όχι να δημιουργήσει τη δική της. 

Συνεπώς, η Google θα υιοθετήσει βασικά τα στοιχεία με τις εφαρμογές iPhone και θα εφαρμόσει μικρές προσαρμογές για να διατηρήσει την εμφάνισή της στο iOS. Ορισμένα προσαρμοσμένα στοιχεία θα εξακολουθούν να χρειάζονται και τώρα θα επωφεληθούν από "περισσότερη προσοχή και εστίαση", λέει η ομάδα. Μένει να δούμε πόσο μακριά οι εφαρμογές Google iPhone θα αποκλίνουν από τις εκδόσεις Android τους. Πρέπει να περιμένουμε μια περισσότερο από αισθητή αλλαγή; Η απάντηση σε λίγους μήνες όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις.