Παρουσιάζεται πριν αρκετά χρόνια μαζί με το iPhone 4, το HDR του αισθητήρα φωτογραφιών στο iPhone και έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα 100% σύμφωνα με τις προσδοκίες, το HDR, το οποίο έγινε
Auto HDR με το iPhone X και το Smart HDR από το iPhone XS, προσφέρει τώρα φωτογραφίες που μπορούν να ξεμπλοκάρουν τα μαύρα και τις φωτεινές περιοχές χωρίς να θυσιάζουν το χρώμα σε μια σκηνή ή λειτουργούν πάρα πολύ με εξομάλυνση. Τα αποτελέσματα του Smart HDR ήταν τόσο ικανοποιητικά που η Apple αποφάσισε ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητο για τον χρήστη να διατηρεί τον έλεγχο της αρχικής επιλογής απόδοσης .

Οι συνάδελφοί μας από το iGen μας έχουν αποκαλύψει ότι το Smart HDR του τελευταίου iPhone 13s δεν θα μπορούσε πλέον να απενεργοποιηθεί, σε αντίθεση με τη λειτουργία HDR των προηγούμενων γενεών iPhone. Ακόμα πιο «έξυπνο», με βάση τον Neural Engine και την ισχύ του A15, το Smart HDR 4ης γενιάς δεν είναι πλέον η προεπιλεγμένη επιλογή στο iPhone 13: είναι η μόνη δυνατή λειτουργία απόδοσης, ακόμη και στο ProRAW!

Οι πιο επιλεκτικοί χρήστες αναγκαστικά θα χαρούν να μάθουν ότι ορισμένες εφαρμογές ευτυχώς σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε το Smart HDR, όπως το ProCam 8 για παράδειγμα.