Η Apple θα πληρώσει στους υπαλλήλους της 30 εκατομμύρια δολάρια

Η υπόθεση περιστράφηκε γύρω από μια πρακτική που εφάρμοσε η Apple και που απαιτούσε από τους υπαλλήλους να δείχνουν τις τσάντες τους και τις συσκευές Apple πριν φύγουν από την εργασία τους. Αυτές οι διαδικασίες γενικά γίνονταν εκτός των ωρών εργασίας. Μια ομάδα εργαζομένων κατέθεσε μήνυση το 2013, ισχυριζόμενη ότι έπρεπε να πληρωθούν για το χρόνο που πέρασαν σε ελέγχους ασφαλείας.

Η Apple κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους νόμους της Καλιφόρνια. Η εταιρεία είπε ότι οι έλεγχοι ήταν απαραίτητοι για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα δεν θα κλαπούν από τα καταστήματα από τους εργαζόμενους. Υποστήριξε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που δεν απολάμβαναν τη διαδικασία δεν πρέπει να φέρουν μια τσάντα στη δουλειά ή θα πρέπει να αφήνουν τα δικά τους iPhone στο σπίτι. Προηγουμένως, η Apple έδωσε στους υπαλλήλους κάρτες για να επαληθεύσουν τον σειριακό αριθμό οποιωνδήποτε προϊόντων της Apple που κατείχαν. Αυτές οι κάρτες υπογράφτηκαν από έναν διαχειριστή του Apple Store και στη συνέχεια επαληθεύονταν στο τέλος κάθε ημέρας, συγκρίνοντάς τις με την ίδια τη συσκευή για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν.

Η δράση αφορούσε μόνο εργαζόμενους στα 52 Apple Stores στην Καλιφόρνια. Ο όμιλος έχει 14.683 υπαλλήλους, καθένας από τους οποίους θα λάβει 1.286 $ ως μέρος του διακανονισμού.