Όταν η Apple διαφημίζει άλλες εφαρμογές

Σύμφωνα με το Forbes , οι διαφημίσεις που αγοράζει η Apple από την Google αφορούν πολύτιμες εφαρμογές. Αυτές περιλαμβάνουν το Tinder, Bumble, HBO, Masterclass και Babbel. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι προγραμματιστές δεν το γνωρίζουν και οι διαφημίσεις δεν καθιστούν σαφές ότι η Apple βρίσκεται πίσω από αυτήν την πρακτική. Από μόνες τους, οι διαφημίσεις μπορεί να το κάνουν να φαίνεται σαν να είναι χορηγούμενο περιεχόμενο από το HBO ή άλλες ομάδες.

Γιατί αυτή η πρακτική; Επειδή η Apple θα ήθελε να ωθήσει τους χρήστες του Διαδικτύου να κατεβάσουν αυτές τις εφαρμογές και έτσι να αυξήσει τα έσοδα. Δεδομένου ότι αυτές είναι δημοφιλείς εφαρμογές και η Apple παίρνει προμήθεια για κάθε συναλλαγή, οτιδήποτε είναι καλό για την αύξηση των λήψεων. Επιπλέον, η προμήθεια είναι 30% εδώ γνωρίζοντας ότι το εισόδημα που δημιουργείται ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Υπενθυμίζουμε ότι οι προγραμματιστές που δημιουργούν λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια και δικαιούνται προμήθεια 15% και όχι 30% .

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η αγορά διαφήμισης από την Apple έχει αντίκτυπο στις εταιρείες πίσω από τις εφαρμογές. Πράγματι, έπρεπε να πληρώσουν περισσότερα για να κάνουν τις δικές τους διαφημίσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το αυξημένο κόστος.