Αυτόματη κλήση για βοήθεια σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Αυτή η δυνατότητα θα χρησιμοποιούσε αισθητήρες του iPhone και του Apple Watch, όπως το επιταχυνσιόμετρο, για την ανίχνευση τροχαίων ατυχημάτων καθώς συμβαίνουν, εν μέρει μετρώντας μια ξαφνική ακμή της βαρυτικής δύναμης (με την επιτάχυνση της μονάδας "g") κατά την πρόσκρουση.

Η Apple έχει δοκιμάσει αυτήν τη δυνατότητα τον περασμένο χρόνο συλλέγοντας δεδομένα που κοινοποιήθηκαν ανώνυμα από χρήστες iPhone και Apple Watch. Οι συσκευές έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ατυχήματα οχημάτων, εκ των οποίων περισσότερα από 50.000 περιελάμβαναν μια κλήση στο 911 (τον αριθμό για να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Η Apple χρησιμοποίησε δεδομένα κλήσης 911 για να βελτιώσει την ακρίβεια του αλγόριθμου ανίχνευσης σύγκρουσης, επειδή μια κλήση έκτακτης ανάγκης σε συνδυασμό με μια ύποπτη πρόσκρουση δίνει στην Apple περισσότερη βεβαιότητα ότι είναι όντως αυτοκίνητο.

Για τις πληροφορίες, αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη από το 2019 στην πλευρά του Android με τα Pixels. Επιπλέον, υπάρχει μια πρωτοβουλία στην Ευρώπη που ονομάζεται eCall. Στόχος της είναι να εισαγάγει σε όλα τα οχήματα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης βασισμένο σε δημόσια υπηρεσία, που επιτρέπει σε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο να καλεί άμεσα υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και να στέλνει την ακριβή θέση του, είτε οι επιβάτες του το γνωρίζουν είτε όχι, και ανεξάρτητα από τη χώρα της ΕΕ στην οποία βρίσκεται.