Μια ριζική αλλαγή για τις σημειώσεις της εφαρμογής Apple Podcasts

Γιατί μια τέτοια αλλαγή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Όλα δείχνουν ότι αυτό έχει σχέση με την κυκλοφορία του iOS 15.1 στις 25 Οκτωβρίου . Με αυτήν την ενημέρωση, η εφαρμογή Apple Podcasts εμφανίζει μερικές φορές ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη που προτρέπει τους χρήστες να αφήσουν μια βαθμολογία στο App Store. «Με την κυκλοφορία του iOS 15.1 τον περασμένο μήνα, τα Apple Podcasts άρχισαν να προτρέπουν τους χρήστες να αφήσουν μια αξιολόγηση και αξιολόγηση όπως οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων - χρησιμοποιώντας την τυπική προβολή αξιολόγησης και αξιολόγησης διαθέσιμη σε όλους τους προγραμματιστέςδήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο Verge .

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές με την εφαρμογή, επομένως μια τέτοια αλλαγή σημειώσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να φαίνεται κάτι παραπάνω από ύποπτη. Είναι ξαφνικά ικανοποιημένοι οι χρήστες; Δεν είναι αυτός ο λόγος. Πράγματι, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι βαθμολογούν ένα συγκεκριμένο podcast και όχι την ίδια την εφαρμογή, γεγονός που εξηγεί τις πολύ καλές βαθμολογίες που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο App Store.

Στο γαλλικό App Store, οι βαθμολογίες έχουν αλλάξει, αλλά δεν υπάρχουν σχόλια από τις 25 Οκτωβρίου. Από την άλλη, υπάρχουν πολλά στο αμερικανικό App Store, όπου οι χρήστες βάζουν 5 αστέρια και λένε ότι αγαπούν αυτό ή εκείνο στο podcast.

Δεν είναι η ίδια συμπεριφορά με εφαρμογές τρίτων

Αν κοιτάξουμε τις αξιολογήσεις των εφαρμογών podcast τρίτων, θα δούμε ότι η πλειονότητα των κριτικών αφορά τις ίδιες τις εφαρμογές και οι χρήστες δεν φαίνεται να μιλούν για το ίδιο το περιεχόμενο. Στο μεταξύ, δεν πρέπει απαραίτητα να εμπιστευόμαστε τις αξιολογήσεις της εφαρμογής Apple Podcasts στο App Store, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής. Επιπλέον, πολλοί χρήστες διαμαρτύρονται από τις αλλαγές με το iOS 14.5 .