Πώς να καθαρίσετε τη θύρα Lightning του iPhone σας με τον σωστό τρόπο

0


Αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης με το iPhone σας όταν φορτίζετε με το καλώδιο USB; Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τη θύρα lightning του iPhone τότε ακολουθώντας το παρακάτω τρόπο.

Σύμφωνα με άτομα που επισκευάζουν iPhone για τα προς το ζην, η πλειονότητα των συσκευών που παίρνουν για επισκευή λόγω προβλημάτων φόρτισης καταλήγουν να έχουν χνούδι, βρωμιά ή άλλα πράγματα κολλημένα μέσα στη θύρα φόρτισης.

Λόγω των μικροσκοπικών απορριμμάτων που συγκεντρώνονται μέσα στη θύρα φόρτισης μετά από λίγο, οι υποδοχές του καλωδίου lightning δεν μπορούν να συνδεθούν με τις υποδοχές φόρτισης του iPhone και καταλήγετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης.

Δεν χρειάζεται πολύ για να μπει το χνούδι στη θύρα της συσκευής σας καθώς αρκεί απλά να το βάλετε μέσα στην τσέπη.

Σε πολλές περιπτώσεις το καλώδιο φόρτισης λειτουργεί υπό ορισμένες γωνίες και οι χρήστες καταλήγουν να πιστεύουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υλικού με τη συσκευή τους ή ότι το καλώδιο lightning τους είναι σπασμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς κάποιο χνούδι που έχει κολλήσει μέσα στη συσκευή.

Καθαρίστε τη θύρα Lightning για να διορθώσετε προβλήματα φόρτισης

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε τη θύρα lightning του iPhone και να λύσετε τυχόν προβλήματα φόρτισης που μπορεί να αντιμετωπίζετε λόγω του χνούδι που έχει κολλήσει μέσα στη θύρα.

Καθαρίστε τη θύρα Lightning του iPhone

Πριν αρχίσετε να βάζετε πράγματα στη θύρα φόρτισης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά εργαλεία στη διάθεσή σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε να βάλετε οποιοδήποτε μέταλλο μέσα στη θύρα φόρτισης για να καθαρίσετε τη θύρα Lightning. Αυτό θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς το βούρτσισμα του μετάλλου με το εσωτερικό της θύρας μπορεί να προκαλέσει ζημιά και να προκαλέσει διάβρωση των υποδοχών φόρτισης μέσα στο iPhone.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το εσωτερικό της θύρας Lightning είναι με ένα ξύλινο ή πλαστικό ραβδί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν οδοντογλυφίδα ή ένα παρόμοιο λεπτό ξυλάκι από ξύλο ή πλαστικό και να το βάλετε απαλά στη θύρα. Μόλις μπει, μετακινήστε το για να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα δεν ανήκουν στη θύρα θα βγουν έξω.

Ένα άλλο εργαλείο που λειτουργεί εξαιρετικά είναι μια οδοντόβουρτσα. Μια οδοντόβουρτσα συνιστάται για αυτό το σκοπό γιατί δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά στο εσωτερικό μιας θύρας φόρτισης και θα κάνει καλή δουλειά στον καθαρισμό της θύρας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις σχάρες των ηχείων και να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητη βρωμιά ή χνούδια από αυτά.

Χρήση ασύρματης φόρτισης; Δοκιμάστε τα βύσματα σκόνης

Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση για να επαναφορτίσετε το iPhone σας, τότε συνιστάται να χρησιμοποιείτε βύσματα σκόνης για να κλείσετε τη θύρα Lightning προκειμένου να την προστατέψετε από τα χνούδια. Όταν τοποθετείτε ένα βύσμα σκόνης μέσα στη θύρα, η βρωμιά ή τα χνούδια δεν θα μπουν μέσα και η θύρα της συσκευής σας θα παραμείνει προστατευμένη. Μπορείτε να αγοράσετε την PortPlugs Dust Plugs ή να βρείτε εναλλακτικές επιλογές στο Amazon και σε άλλα καταστήματα.

Έτσι πρέπει να καθαρίσετε τη θύρα Lightning του iPhone σας. Θα πρέπει να εκτελείτε  το καθαρισμό σε τακτική βάση και όχι μόνο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης στο iPhone για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φτάσετε ποτέ σε σημείο όπου η θύρα lightning σας θα σταματήσει να λειτουργεί.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !