Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα τη δεύτερη beta του iOS 15.2 και του iPadOS 15.2. Υπάρχουν κάποιες καινοτομίες στο πρόγραμμα, αυτή είναι η ευκαιρία να τα ανακαλύψετε ένα προς ένα εδώ.

Τι νέο υπάρχει στο iOS 15.2 beta 2

Η εφαρμογή Messages εμφανίζει τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο για να προειδοποιεί τα παιδιά και τους γονείς τους όταν λαμβάνουν ή στέλνουν φωτογραφίες με σεξουαλικά ακατάλληλα. Η μηχανική εκμάθηση απευθείας στο iPhone χρησιμοποιείται για την ανάλυση των εικόνων. Αυτό το σύστημα ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Εμφανίστηκε μια νέα λειτουργία "επαφή με κληρονόμο". Σας επιτρέπει να επιλέξετε μια επαφή που μπορεί, μετά το θάνατό σας, να έχει πρόσβαση και να κατεβάσει τα δεδομένα του λογαριασμού σας. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, μηνύματα, σημειώσεις, αρχεία, επαφές, συμβάντα ημερολογίου, εφαρμογές λήψης, αντίγραφα ασφαλείας συσκευών και άλλα. Ωστόσο, η επαφή του δικαιούχου δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο iCloud Keychain ή σε μέσα με άδεια χρήσης.

Η εφαρμογή Apple TV εξελίσσεται στο iPad. Κερδίζει μια πλαϊνή γραμμή για να μεταπηδά γρήγορα από το ένα τμήμα στο άλλο. Υπάρχει επίσης πρόσβαση για αγορά ταινιών και σειρών στο iTunes Store.

Η λειτουργία "Απόκρυψη του email μου" είναι πλέον διαθέσιμη. Σας επιτρέπει να στείλετε ένα e-mail ενώ αποκρύπτετε την πραγματική του διεύθυνση από τον παραλήπτη. Το iOS 15.2 είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας τυχαίας διεύθυνσης που αναφέρεται στα εισερχόμενά σας.

Τέλος, υπάρχει μια αλλαγή στο iOS 15.2 για τα AirTags. Η εφαρμογή Locate προσθέτει μια λειτουργία για να σαρώσει το περιβάλλον σας και να εντοπίσει πιθανές AirTag που μπορεί να σας ακολουθούν χωρίς να το γνωρίζετε. Εάν προκύψει ένα τέτοιο σενάριο, εμφανίζεται μια επιλογή για διακοπή της παρακολούθησης.

Η Apple δεν λέει ακόμη πότε η τελική έκδοση του iOS 15.2 θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.