Σφάλματα Bluetooth με iPhone 12 και 13 στο αυτοκίνητο

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Toyota. Το σφάλμα άρχισε να εκδηλώνεται με την πρώτη έκδοση του iOS 15 και έκτοτε συνεχίστηκε με το iOS 15.1. Επιμένει ακόμη και στο iOS 15.1.1, την τελευταία δημόσια έκδοση. Σημειώστε ότι οι οδηγοί με αυτοκίνητα Audi και Volvo αναφέρουν επίσης ότι έχουν προβλήματα με το Bluetooth των iPhone 12 και 13 για σύνδεση, ακρόαση μουσικής ή πραγματοποίηση κλήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες μαρτυρίες στα φόρουμ της Apple , το πρόβλημα φαίνεται να αφορά άτομα που έχουν αυτοκίνητο χωρίς CarPlay. Αυτά τα άτομα πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από το σύστημα της Toyota (ή άλλου κατασκευαστή) για το Bluetooth όπου και κολλάει από το iOS 15.

Για μερικούς ανθρώπους, η κλήση στο αυτοκίνητο με το iPhone γίνεται εντελώς αδύνατη λόγω της σύνδεσης bluetooth που συνεχώς πέφτει.

Στην περίπτωση της Toyota, οι πελάτες επικοινώνησαν με την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Δεδομένου ότι λειτούργησε κανονικά με το iOS 14, ελπίζουμε ότι η Apple θα βρει την πηγή του προβλήματος και θα μπορέσει να επιδιορθώσει με μια ενημέρωση. Ίσως το iOS 15.2, που βρίσκεται σε έκδοση beta , να βοηθήσει τα προγράμματα οδήγησης.