Πώς να καταλάβετε εάν το καλώδιο Lightning του iPhone που αγοράσατε είναι γνήσιο ή πλαστό

0


Η χρήση ενός γνήσιου καλωδίου της Apple ή ενός καλωδίου πιστοποιημένου από την Apple είναι ο καλύτερος τρόπος για να επαναφορτίσετε ή να διαχειριστείτε τα δεδομένα στο iPhone ή το iPad σας, ενώ η χρήση πλαστού καλωδίου Lightning μπορεί να βλάψει εσάς και τη συσκευή σας.

Ένα ψεύτικο ή πλαστό καλώδιο δεδομένων μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα στη συσκευή σας, όπως το iPhone ή το iPad σας να καταστραφεί, να ζεσταθεί πολύ η υποδοχή ή να μην χωράει στη συσκευή σας, να πιάσει φωτιά το καλώδιο ή ακόμα και να σας βάλει σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Τα πλαστά ή ψεύτικα καλώδια lightning είναι επίσης γνωστό ότι δίνουν σφάλματα στο iPhone και φορτίζουν τη συσκευή σε χαμηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με τα γνήσια καλώδια της Apple.

Πώς να μάθετε εάν ένα καλώδιο Lightning είναι πλαστό ή ψεύτικο

Εάν θέλετε να προσδιορίσετε εάν ένα καλώδιο Lightning είναι ψεύτικο ή πραγματικό, τότε η αναζήτηση των λεπτομερειών που δίνονται παρακάτω μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν ένα καλώδιο Apple Lightning είναι ψεύτικο ή πλαστό.

Ελέγξτε τη γραφή στο καλώδιο

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε όταν θέλετε να προσδιορίσετε εάν ένα καλώδιο είναι πραγματικό ή ψεύτικο, ελέγχοντας εάν το καλώδιο έχει το κείμενο "Σχεδιάστηκε από την Apple στην Καλιφόρνια". Τα καλώδια μπορούν επίσης να έχουν το ακόλουθο κείμενο, το οποίο όλα υποδηλώνουν ότι το καλώδιο μπορεί να είναι γνήσιο:

  • Σχεδιασμός από την Apple στην Καλιφόρνια Συναρμολογήθηκε στην Κίνα
  • Σχεδιασμός από την Apple στην Καλιφόρνια Συναρμολογήθηκε στο Βιετνάμ
  • Σχεδιασμός από την Apple στη Βραζιλιάνικη Βιομηχανία Καλιφόρνια

Σε πολλές περιπτώσεις, τα πλαστά καλώδια που έχουν το παραπάνω κείμενο ενδέχεται να έχουν ορθογραφικά λάθη ή άλλα λάθη που μπορείτε να καταλάβετε πολύ εύκολα αν προσέξετε.

Ψάξτε προσεκτικά για μικρά λάθη, ακόμη και το χρώμα του κειμένου. Στα γνήσια καλώδια της Apple το κείμενο είναι γραμμένο με πολύ ανοιχτό γκρι και μπορεί να είναι δύσκολο να το βρεις ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι στο γνήσιο καλώδιο Lightning το κείμενο είναι γραμμένο περίπου 17 εκατοστά από την υποδοχή USB. Εάν βρείτε ένα καλώδιο που διαθέτει κείμενο που απέχει σημαντικά περισσότερο ή λιγότερο από 17 εκατοστά από την υποδοχή USB, τότε το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για πλαστό.

Αναζητήστε τον σειριακό αριθμό

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι ο σειριακός αριθμός του καλωδίου. Ο σειριακός αριθμός ακολουθεί το κείμενο Designed by Apple και είναι ένας 12ψήφιος συνδυασμός αριθμών και γραμμάτων.

Αναζητήστε ανωμαλίες στο Lightning Connector

Η υποδοχή Lightning που μπαίνει μέσα στο iPhone μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στον εντοπισμό ενός πλαστού καλωδίου iPhone, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε τι να αναζητήσετε.

Στα γνήσια καλώδια Lightning της Apple, η υποδοχή Lightning αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι και φαίνεται ομαλή. Διαθέτει επίσης στρογγυλεμένες, λείες και χρυσές ή ασημί επαφές.

Το καλώδιο Apple είναι γνήσιο ή πλαστό

Σε ένα ψεύτικο καλώδιο μπορεί να διαπιστώσετε ότι η σύνδεση Lightning αποτελείται από περισσότερα από ένα κομμάτια. Το φινίρισμά του μπορεί επίσης να φαίνεται τραχύ και ασυνεπές. Επιπλέον, το καλώδιο μπορεί να έχει τετράγωνες επαφές και ανώμαλη επιφάνεια.

Αναζητήστε το μέγεθος της "μπότας" της υποδοχής Lightning

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε όταν προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν ένα καλώδιο iPhone είναι αληθινό ή ψεύτικο είναι να αναζητήσετε το πλάτος και το μήκος της μπότας του συνδετήρα lightning (το λευκό μέρος).

Στα γνήσια καλώδια της Apple η μπότα είναι 7,7 mm Πλάτος x 12 mm μήκος.

Πείτε αν το καλώδιο Apple είναι γνήσιο ή πλαστό

Εάν βρίσκετε διαφορετικά το πλάτος και το ύψος της μπότας, τότε πιθανότατα έχετε στα χέρια σας ένα πλαστό καλώδιο Apple.

Χρώμα του ενθέτου της πρόσοψης

Σε ένα γνήσιο καλώδιο Apple Lightning, το χρώμα του ενθέτου της πρόσοψης είναι γκρι/μεταλλικό. Ενώ σε ένα ψεύτικο καλώδιο είναι συνήθως λευκό ή μαύρο. Κοιτάζοντας το ένθετο της πρόσοψης μπορεί να σας πει εάν το καλώδιο είναι γνήσιο ή πλαστό.

Το καλώδιο Apple είναι γνήσιο ή πλαστό

Σε καλώδια USB-A σε Lightning

Εάν το καλώδιο που θέλετε να ελέγξετε έχει υποδοχή USB-A, τότε η εξέταση των παρακάτω λεπτομερειών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είναι αληθινό ή ψεύτικο.

1. Στα γνήσια καλώδια, οι ασφάλειες στο κέλυφος USB είναι τραπεζοειδείς και απέχουν ίσα από την άκρη.

Καλώδιο Apple γνήσιο ή ψεύτικο

2. Στα ψεύτικα καλώδια, οι ασφάλειες του κελύφους USB μπορεί να έχουν ορθές γωνίες και ασυνεπείς αποστάσεις.

Στα γνήσια καλώδια της Apple οι επαφές USB είναι επιχρυσωμένες, ενώ στα πλαστά καλώδια είναι συνήθως επάργυρες.

3. Η επιφάνεια του μονωτήρα για το βύσμα USB είναι επίπεδη και ομοιόμορφη ενώ στα ψεύτικα καλώδια μπορεί να έχει εγκοπές και εσοχές.

Το καλώδιο Apple Lightning είναι γνήσιο ή πλαστό

4. Στα γνήσια καλώδια Lightning η επιφάνεια USB είναι λεία και σταθερή ενώ η επιφάνεια του κελύφους USB είναι επίπεδη. Σε ψεύτικο καλώδιο, η επιφάνεια USB μπορεί να είναι κοκκώδης.

Το καλώδιο Apple Lightning είναι γνήσιο ή πλαστό

Έτσι μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο καλώδιο iPhone. Αναζητώντας λεπτομέρειες που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να καταλάβετε εάν το καλώδιο iPhone ή iPad είναι πλαστό ή γνήσιο καλώδιο Apple.

Εάν έχετε ποτέ αμφιβολίες σχετικά με το εάν χρησιμοποιείτε ή αγοράζετε ένα γνήσιο ή πλαστό καλώδιο, η αναζήτηση αυτών των στοιχείων στο καλώδιο μπορεί να σας βοηθήσει στη λήψη της σωστής απόφασης.

Αγοράζετε πάντα καλώδια Lightning από επίσημα καταστήματα

Για να εξαλειφθεί πλήρως η αμφιβολία, είναι καλή πρακτική να αγοράζετε πάντα καλώδια Lightning από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple ή να αγοράζετε γνήσιο καλώδιο Lightning από το κατάστημά της στο Amazon όπου πουλάει τα γνήσια καλώδια της.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλώδιο πιστοποιημένο με MFi από γνωστούς κατασκευαστές όπως οι Anker , Belkin , Mophie και άλλοι.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !