1η επέτειος για το Mac M1

Η Apple παρουσίασε το τσιπ M1 της, το οποίο διαθέτει τρεις υπολογιστές Mac: το MacBook Air , το MacBook Pro 13 ιντσών και το Mac mini . Οι επιδόσεις ήταν στο ραντεβού με τα πρώτα σημεία αναφοράς να δείχνουν ότι το τσιπ κατάφερε να τα πάει καλύτερα από τον επεξεργαστή Intel Core i9 του προηγούμενου MacBook Pro. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη δοκιμή με έναν πυρήνα επεξεργαστή, το i9 διατήρησε το προβάδισμα στη δοκιμή με όλους τους πυρήνες. Αλλά η απόδοση της Apple ήταν αξιοσημείωτη γνωρίζοντας ότι ήταν ένα τσιπ αρχικού επιπέδου, όπου το i9 είναι η κορυφή της σειράς στην Intel.

Ένα άλλο επίτευγμα της Apple ήταν να προσφέρει καλές επιδόσεις ενώ καταναλώνει λίγη ενέργεια, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους επεξεργαστές Intel. Η διαφορά είναι αρκετά σημαντική. Υπάρχει όμως και το καλύτερο από άποψη αυτονομίας με αρκετές ώρες εξοικονόμησης.

Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα με τα τσιπ M1 Pro και M1 Max που τροφοδοτούν τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Τα τελευταία Mac που έχουν απομείνει με επεξεργαστές της Intel είναι ο iMac 27 ιντσών και ο Mac Pro. Αλλά και τα δύο θα στραφούν σε ένα τσιπ Apple Silicon το 2022. Και όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει περισσότερη δύναμη σε αυτά! Φημολογείται ακόμη ότι ένα τσιπ με 40 πυρήνες βρίσκεται στα σκαριά στην Apple .