Το σχέδιο Β του Facebook και του Snapchat για την παρακολούθηση των χρηστών

Πώς παρακολουθούν τους χρήστες το Facebook και το Snapchat; Είναι πολύ απλό.. δεν συνδέουν πλέον δεδομένα με λογαριασμούς. Προηγουμένως, αυτές οι πλατφόρμες μπορούσαν να καθορίσουν ότι σε ένα άτομο άρεσε ένα συγκεκριμένο πράγμα, με αποτέλεσμα τις στοχευμένες διαφημίσεις. Σήμερα, οι πλατφόρμες συλλέγουν και μοιράζονται δεδομένα, αλλά διασφαλίζουν ότι το κάνουν ανώνυμα.

Οι Financial Times εξηγούν ότι η θέση της Apple ήταν το αποτέλεσμα μιας μη αναγνωρισμένης αλλαγής που επιτρέπει στις εταιρείες να ακολουθούν μια πιο χαλαρή ερμηνεία της αμφιλεγόμενης πολιτικής απορρήτου της. Η Apple είπε στους προγραμματιστές ότι δεν μπορούν να αντλήσουν δεδομένα από μια συσκευή σε μια προσπάθεια να την αναγνωρίσουν μοναδικά, κάτι που οι προγραμματιστές ερμήνευσαν ότι σημαίνει ότι εξακολουθούν να μπορούν να παρατηρούν "συνήθειες" και συμπεριφορές. Αντίθετα, ομάδες χρηστών, επιτρέποντας σε αυτές τις ομάδες να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις ούτως ή άλλως .

Η Apple δεν έχει υποστηρίξει ρητά αυτές τις τεχνικές, αλλά επιτρέπουν σε τρίτους να παρακολουθούν και να αναλύουν ομάδες χρηστών, ανεξάρτητα από το αν έχουν συναινέσει στην παρακολούθηση ή όχι. Επιπλέον, ο κατασκευαστής του iPhone θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τις εφαρμογές για τη συλλογή δεδομένων σε επίπεδο χρήστη, όπως διεύθυνση IP, τοποθεσία, γλώσσα, συσκευή και μέγεθος οθόνης, παρόλο που ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες διαβιβάζονται στους διαφημιστές.

Κοινή χρήση δεδομένων με διαφημιστές

Οι επενδυτές του Snapchat έμαθαν ότι το κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να μοιραστεί τα δεδομένα των 306 εκατομμυρίων χρηστών του (ακόμη και εκείνων που αρνήθηκαν την παρακολούθηση iPhone) με τους διαφημιστές. Η εταιρεία θέλει οι συνεργάτες της να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επιτυχίας των διαφημιστικών καμπανιών σε πραγματικό χρόνο.

Στο Facebook, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολυετής προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της διαφημιστικής υποδομής χρησιμοποιώντας περισσότερα συγκεντρωτικά ή ανώνυμα δεδομένα.