Η Google θα απολύσει το προσωπικό που δεν ακολουθεί την πολιτική εμβολιασμού της για τον Covid-19

0


Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση, ο γίγαντας της αναζήτησης Google, υιοθετεί αυστηρά μέτρα εναντίον εκείνων των εργαζομένων στις ΗΠΑ πριν επιστρέψουν στο γραφείο που δεν συμμορφώνονται με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας κατά του Covid-19. Η εταιρεία είπε ότι θα απολύσει όσους υπαλλήλους δεν ακολουθούν την πολιτική εμβολιασμού για τον Covid-19.

Σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από το CNBC , η ηγεσία της εταιρείας εξέδωσε ένα εσωτερικό σημείωμα στο οποίο σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν προθεσμία έως τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να ανεβάσουν τα αποδεικτικά έγγραφα ή να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Η τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε εντολή σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο είτε θα υποβάλλεται σε τακτικά τεστ έως τις 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο έχει σταματήσει αυτή τη διαδικασία προς το παρόν.

Το σημείωμα προσέθεσε επίσης ότι κάποιος που δεν έχει ακολουθήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα εμβόλια ή έχουν απορριφθούν οι αιτήσεις εξαίρεσης μετά από αυτήν την ημερομηνία θα διώκεται.

Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή από την παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ να βεβαιωθούν ότι το προσωπικό τους είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο είτε έχει ελεγχθεί επανειλημμένα έως τις 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο έχει σταματήσει αυτή τη διαδικασία προς το παρόν.

Ωστόσο, ο γίγαντας αναζήτησης Google δηλώνει ότι οποιοσδήποτε από τους εργαζομένους του που δεν έχει εκπληρώσει τις παραπάνω οδηγίες μέχρι την προτεινόμενη ημερομηνία της 18ης Ιανουαρίου τίθεται σε «άδεια διοικητικής βοήθειας» για ένα μήνα. Οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε επιπλέον έξι μήνες «προσωπική άδεια άνευ αποδοχών», που θα ακολουθήσει η μετάβαση μετά τη συμφωνία τους.

Η έκθεση υπογραμμίζει περαιτέρω ότι η εταιρεία θα χρειαστεί τους εργαζομένους της να έρχονται στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα τελικά το 2022. Αυτό σίγουρα θα ισχύει για το νέο βάρος στο προσωπικό για να γίνει αποδεκτό το καθεστώς εμβολιασμού τους, ιδιαίτερα με την τρέχουσα εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Αν και αυτά τα πρόσφατα βήματα αναφέρονται στο προσωπικό της Google στις ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, έχει νωρίτερα ορίσει τον στόχο της εταιρείας να εφαρμόσει αυτό το είδος σταθερής δράσης στο εργατικό δυναμικό της σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η εταιρεία έφτιαξε ψηφιακές κάρτες εμβολιασμού κατά του Covid στο Android νωρίτερα μέσα στο έτος. Ωστόσο, πέρυσι άρχισε να εισάγει λειτουργίες στους Χάρτες Google για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες και τους επιβάτες να προσαρμοστούν στη ζωή σε έναν κόσμο μετά την Covid. Ωστόσο, η πιο σημαντική πορεία δράσης του για τον Covid-19. Ωστόσο, φαίνεται να επιφυλάσσεται για το προσωπικό της.


 

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !