Ο Jimmy Wales χρησιμοποίησε ένα iMac G3 για να αναπτύξει αυτό που θα γινόταν αργότερα η γνωστή μας Wikipedia. Ο υπολογιστής του βγήκε σε δημοπρασία και η πώληση
έγινε στην τιμή των 187.500 δολαρίων.

Μια δημοπρασία για το iMac G3 πίσω από τη Wikipedia

Δύο παρτίδες πωλήθηκαν από την εταιρεία Christie's .... ένας iMac G3 σε χρώμα φράουλας, ένας υπολογιστής στον οποίο δούλευε ο Jimmy Wales όταν κυκλοφόρησε η Wikipedia στις 15 Ιανουαρίου 2001, καθώς και ένα NFT, δηλαδή ένα πιστοποιημένο ψηφιακό αντικείμενο. μοναδικό (χάρη στο τεχνολογία blockchain), από την πρώτη κιόλας σελίδα που επεξεργάστηκε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια. Ο υπολογιστής πωλήθηκε για 187.500 δολάρια, ενώ ο NFT πωλήθηκε για τέσσερις φορές περισσότερο, στα 750.000 δολάρια.

Οι δύο παρτίδες κυκλοφόρησαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες με τιμές εκκίνησης τα 100 $ δολάρια το καθένα. Ήταν τις τελευταίες στιγμές που οι πλειστηριασμοί εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Σύμφωνα με τον οίκο Christie's, το NFT ήταν ακόμα κάτω από τα $100.000 το πρωί της Τετάρτης και το κλείσιμο της πώλησης έπρεπε να αναβληθεί αρκετές φορές. Σύμφωνα με τον οίκο Christie's, η σελίδα είναι διαδραστική και μπορεί να επεξεργαστεί από τον αγοραστή για να αναδημιουργήσει την εμπειρία δημιουργίας της Wikipedia και στη συνέχεια να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Ο Jimmy Wales γνωστοποίησε ότι μέρος της πώλησης θα χρηματοδοτήσει τη Wikipedia και μέρος της πώλησης θα χρηματοδοτήσει το WT.Social. Είναι ένα αποκεντρωμένο, μη εμπορικό κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφημίσεις, χωρίς παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων και χωρίς παραπληροφόρηση. Τουλάχιστον αυτή είναι η παρουσίασή του.